Βύρων – Αετός Ορφανού: «Πόλεμος» ανακοινώσεων με φόντο μια ένσταση που… δεν κατατέθηκε

Ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, συνεχίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα…

Μεγάλη κουβέντα και ερωτηματικά προκλήθηκαν μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού αγώνα του Αετού Ορφανού με τον Βύρωνα στο γήπεδο του Χαλκερού, όπου με τη νίκη 2-0 της ομάδας της Γ’ Εθνικής πιστοποιήθηκε η πρόκριση της στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, για το αν έκανε ένσταση ο Βύρωνας για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή των αντιπάλων! Η απάντηση είναι ότι η ομάδα της Καβάλας δεν προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση (μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3) τουλάχιστον…) με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να το κάνει και στο άμεσο μέλλον! Μπορεί ένσταση να μην κατατέθηκε, αλλά προκλήθηκε «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο ομάδων…
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την αναφορά ότι ο ποδοσφαιριστής του Αετού Στάθης Δαγκούλης δεν έπρεπε να αγωνιστεί στον αγώνα κυπέλλου, επειδή είχε αποκλειστεί λόγω κίτρινων καρτών στο πρωτάθλημα. Ο κανονισμός όμως (άρθρο 7 παρ. 8α) είναι σαφής και αναφέρει ότι όταν ένας παίκτης τιμωρείται με αποκλεισμό λόγω κίτρινων καρτών, εκτίει την ποινή του στη διοργάνωση που τιμωρήθηκε (στην προκειμένη περίπτωση το πρωτάθλημα). Η μόνη περίπτωση που η ποινή μεταφέρεται και σε άλλη διοργάνωση (δηλαδή από το πρωτάθλημα να μεταφερθεί και στο κύπελλο) είναι όταν η τιμωρία αφορά απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Αετός Ορφανού: «Καθαρός ουρανός…»

Το άρθρο 7 του ΚΑΠ επικαλείται άλλωστε και στην δεικτική ανακοίνωση που εξέδωσε και ο Αετός Ορφανού, όπου μεταξύ των άλλων επισημαίνεται η βεβαιότητα ότι η ομάδα θα συμμετέχει στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Αναγέννηση Λιμεναρίων, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου, κατά πάσα πιθανότητα στο «Ανθή Καραγιάννη». Η ανακοίνωση του Αετού αναφέρει τα εξής: «Από το γραφείο τύπου του Αετού σχετικά με τον θόρυβο περί της ένστασης που κατέθεσε ο Βύρων Καβάλας ανακοινώνεται το εξής: Το ΔΣ της ομάδας μας καθησυχάζει τους φίλους (και όχι μόνο) του συλλόγου μας τονίζοντας πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Είμαστε νόμιμοι και βασιζόμαστε στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ άρθρο 7. Είμαστε έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό της ΕΠΣ Καβάλας με την Αναγέννηση Λιμεναρίων και θα είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας… Όνειρα γλυκά και μετά βγάλτε τις… τσίμπλες».

Βύρων: «Έχουμε επίπεδο, ξέρουμε να χάνουμε»

Η ανακοίνωση του Αετού προκάλεσε την άμεση απάντηση του Βύρωνα, που δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο και τα σχόλια που περιέχονται σ’ αυτό. Η ομάδα της Καβάλας στην δική απάντηση προτρέπει ορισμένους να σκέφτονται πριν μιλήσουν και επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται με αρχές και επίπεδο. Αναλυτικά: «Ο Βύρωνας Καβάλας έχει αποδείξει ότι ξέρει να χάνει και να κερδίζει μόνο μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου για 90 λεπτά. Εκεί ο αγώνας για εμάς τελειώνει και δεν παίρνουμε μέρος σε «τρίτο» και «τέταρτο» ημίχρονο εκτός γηπέδου!
Έχουμε (απο)δείξει να αναγνωρίζουμε την ανωτερότητα του αντιπάλου και να δίνουμε συγχαρητήρια οπότε χρειάζεται. Για αυτούς τους λόγους απαιτούμε και σεβασμό. Οι συμπεριφορές και οι δηλώσεις μεγαλώνουν ή μικραίνουν μία ομάδα, και όχι μόνο, σε ποια κατηγορία αγωνίζεται. Και εμείς προσπαθούμε πάντα να «μεγαλώνουμε» τον Βύρωνα. Οι χαρακτηρισμοί «μπούφοι» και φράσεις τύπου «βγάλτε τις τσίμπλες από τα μάτια» δεν έχουν καμία σχέση με το επίπεδό μας! Καλό είναι να βουτάμε πρώτα την γλώσσα μας στο μυαλό και μετά να μιλάμε! Όπως πορευόμαστε στην ζωή μας με αρχές και επίπεδο, έτσι θα πορευτούμε και στον χώρο του ποδοσφαίρου για όσο θα είμαστε σ’ αυτό»!