Ορφέας Ελευθερούπολης: Το ποτήρι ξεχείλισε με την διαιτησία…

Οξύτατη ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου κατά της διαιτησίας του Τάσου Τσιλίκα στον αγώνα με την ΑΕΚ Καβάλας με αναφορές για αλλοίωση αποτελέσματος και προσβολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Με μια οξύτατη ανακοίνωση, κατά της διαιτησίας, αντέδρασε η διοίκηση του Ορφέα μετά το τέλος του αγώνα που έδωσε κόντρα στην ΑΕΚ Καβάλας στο γήπεδο Κωτσάλου, το απόγευμα του Σαββάτου (30/3) και έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η ομάδα της Ελευθερούπολη καταφέρεται κατά του διαιτητή της αναμέτρησης Τάσου Τσιλίκα τονίζοντας ότι με τις αποφάσεις του αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στον Ορφέα στέκονται ιδιαίτερα στη φάση του 90ου λεπτού οπότε και σημειώθηκε τέρμα από τους φιλοξενούμενους που όμως ακυρώθηκε, γιατί καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ που δεν υπήρχε ενώ δεν τους δόθηκε και ένα καθαρό πέναλτι στην αρχή του 2ου μέρους.

Η ανακοίνωση του Ορφέα αναφέρει τα εξής:

«Το ποτήρι ξεχείλισε σήμερα. Όλη τη χρονιά τα λάθη της διαιτησίας εις βάρος μας ήταν πολλά σε πολλούς κρίσιμους αγώνες. Σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου και το πρωτάθλημα, δεν βγάλαμε ούτε μια ανακοίνωση. Σήμερα αναγκαζόμαστε μετά το έγκλημα που είδαν όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο του Κωτσάλου με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τσιλίκα να ακυρώνει κανονικό γκολ του Σολακίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα και να αλλοιώνει το αποτέλεσμα, να δηλώσουμε ότι το αυτό που έγινε προσβάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετούμε από το 1925.

Ο Ορφέας μάλλον τρόμαξε ορισμένους που μαθηματικά ανέκτησε τις ελπίδες για την άνοδο. Εκτός του γκολ που ακυρώθηκε και προξένησε ακόμη και την έκπληξη της αντίπαλης ομάδας, ο διαιτητής αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Βακιρτζή στο 55` από αντίπαλο αμυντικό.

Απαιτούμε σεβασμό, απαιτούμε ακριβοδίκαιη διαιτησία που δεν την είχαμε σε πολλά παιχνίδια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΑΕΚ για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που συγκρατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, βλέποντας μπροστά τους να διαδραματίζεται μια μεγάλη αδικία. Ως εδώ, φτάνει ποια».