Έρχεται το νέο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Προβλέπεται ριζική ανακαίνιση σε όλους τους χώρους του κέντρου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» - Ποια είναι η λίστα των αλλαγών που θα συμβούν…

Ριζική ανακαίνιση του ΔΑΚ «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας και μετατροπή του σ’ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για αθλητικές εγκαταστάσεις, προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις εξελίξεις, σε ότι αφορά τις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες (εγκρίσεις, δημοπρατήσεις κτλ) να «τρέχουν» μέσα στο 2019!

Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στον Alpha Radio 88.6 ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος τόνισε ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου ολοκληρώνει την μελέτη, προκειμένου να την υποβάλλει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με την οποία θα αιτηθεί το μάξιμουμ του ποσού που μπορεί να πάρει ως χρηματοδότηση, δηλαδή 600 χιλ. ευρώ! Όπως επισήμανε πάντως ο κ. Φιλόσογλου, το κόστος των παρεμβάσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερο και η όποια διαφορά προκύψει θα καλυφθεί από το ταμείο του δήμου Καβάλας. Εννοείται φυσικά ότι άλλο είναι ο προϋπολογισμός ενός έργου και άλλο το τελικό ποσό που θα απαιτηθεί, λόγω των εκπτώσεων που δίνουν οι εργολάβοι στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς (που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 50%). Δηλαδή αν για το συγκεκριμένο έργο ο προϋπολογισμός φτάσει πχ στο ύψος του 1 εκατ. ευρώ, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο δήμος Καβάλας να δεσμεύσει μεν ένα ποσό 400 χιλ. ευρώ για τις ανάγκες του διαγωνισμού (σύμφωνα με το Νόμο), αλλά να μην τις καταβάλλει λόγω της έκπτωσης που είναι δεδομένο ότι θα δοθεί από τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο.

Η λίστα των εργασιών

Η λίστα των παρεμβάσεων – διορθώσεων που προβλέπεται να γίνουν στην Καλαμίτσα, που πλέον έχει εξελιχθεί εκτός από χώρο άθλησης και σε χώρο αναψυχής των Καβαλιωτών, είναι οι εξής:

– Ανακατασκευή των υπολοίπων τριών γηπέδων τένις, στα πρότυπα των παρεμβάσεων που έγιναν στα τρία άλλα γήπεδα της Καλαμίτσας, όπου αλλάχτηκε ο αγωνιστικός χώρος και έγινε ανακαίνιση των κερκίδων.

– Τα 4 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ θα «ξηλωθούν» και στην θέση τους θα κατασκευαστούν 2 νέα και σύγχρονα γήπεδα με ειδικό τάπητα, νέες μπασκέτες, φωτισμό αλλά και περίφραξη.

– Το εγκαταλελειμμένο (στην ουσία) γήπεδο ποδοσφαίρου, που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, θα αναβαθμιστεί με την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο. Στόχος είναι να χρησιμοποιείται ως προπονητήριο για τις ποδοσφαιρικές ομάδες του δήμου Καβάλας. Περιμετρικά θα υπάρχουν λωρίδες ταρτάν για τους Καβαλιώτες που θα μπορούν να τρέχουν ελεύθερα, ενώ θα δημιουργηθεί περίφραξη, θα υπάρχει φωτισμός καθώς και ευπρεπισμός των κερκίδων και του περιβάλλοντα χώρου.

– Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις και στην παιδική χαρά, σχεδόν μπροστά από την κεντρική είσοδο, όπου θα τοποθετηθεί ειδικός τάπητας και θα απομακρυνθεί η άμμος.

– Αναφορικά με το εσωτερικό του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, θα γίνουν αλλαγές στα κουφώματα, αλλά και στο σύστημα ψύξης και την θέρμανσης του χώρου, ως μέρος της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου. Επίσης θα γίνουν βελτιώσεις στην κεντρική κερκίδα του γηπέδου η οποία κατά γενική ομολογία δεν είναι καθόλου λειτουργική.

– Εννοείται ότι απ’ τις εργασίες δεν θα λείψουν και οι παρεμβάσεις στεγανοποίησης της στέγης του γυμναστηρίου, όπου όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά και εργασίες ευπρεπισμού του χώρου.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και θα είναι το κόσμημα των αθλητικών υποδομών της Καβάλας.