Βερούλειο Στάδιο: Την Μεγάλη Εβδομάδα πατάμε… χορτάρι

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα τοποθετηθεί ο έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας – Οι ομάδες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη νέα χρονιά στο ανακαινισμένο γήπεδο

Μετά από μια περίοδο καθυστερήσεων και παύσης των εργασιών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι εργασίες στο Βερούλειο στάδιο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Πλέον είναι ασφαλές να ισχυριστεί κανείς ότι μπαίνουν στην τελική ευθεία και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο που ξεκίνησε πέρσι, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση στις τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των περιστρεφόμενων προβολέων LED στους πυλώνες με την συνδρομή δυο γερανών, ενώ παράλληλα  ξεκίνησε και η τοποθέτηση των κουφωμάτων στα αποδυτήρια των διαιτητών και των φιλοξενούμενων. Σε ότι αφορά το βασικό έργο της ανάπλασης που έχει να κάνει με τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση έχει «μετακινηθεί» κατά αρκετά μέτρα προς την πλευρά του κέντρο της πόλης, οι εκτιμήσεις του εργολάβου αλλά και των υπευθύνων του δήμου Καβάλας αναφέρουν ότι πιθανότητα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, θα τοποθετηθεί ο έτοιμος φυσικός χλοοτάπητας!

Επιστρέφουν στο «σπίτι» τους τη νέα χρονιά

«Όπως όλα δείχνουν την Μεγάλη Εβδομάδα θα πατήσουμε… χορτάρι στο Βερούλειο στάδιο εφ’ όσον συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου και συνεχίζει λέγοντας ότι «παράλληλα θα έχουν ολοκληρωθεί μια σειρά εργασιών στο χώρο και θα έχει μορφοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το γήπεδο. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημαρχιακής θητείας θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα πρόκειται για ένα έργο τόσο μεγάλης έκτασης που για πρώτη φορά θα έχει τελειώσει μέσα στα χρονικά όρια μιας θητείας». Ακριβής εκτίμηση για την ημερομηνία παράδοσης του έργου δεν μπορεί να γίνει ωστόσο είναι ασφαλές να πει κανείς ότι η προετοιμασία των συλλόγων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που συνήθως ξεκινάει στα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, θα τις βρει στο πλήρως ανακαινισμένο «σπίτι» τους.

 

Οι καθυστερήσεις

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου, που είχε αρχικό περιθώριο ολοκλήρωσης τον έναν χρόνο, και ζητήθηκε παράταση, οι λόγοι είναι τρεις! Κατ’ αρχήν οι κακές καιρικές συνθήκες και κυρίως τα «ευρήματα» στο χώρο του γηπέδου αλλά και οι αντιδράσεις ορισμένων Καβαλιωτών. Όπως είναι γνωστό στο σημείο κάτω από τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο βρέθηκε ένας «αχαρτογράφητος» αγωγός που πήγε πίσω την «δουλειά» κατά περίπου 1,5 μήνα. Όταν ξεπεράστηκε αυτό το αναπάντεχο πρόβλημα, παρουσιάστηκε ένα άλλο που είχε να κάνει με την επώνυμη καταγγελία που υπέβαλε στις εισαγγελικές αρχές Καβαλιώτης κάτοικος για αυθαιρεσίες στην κατασκευή του έργου και για προβλήματα στατικότητας… Όταν και αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε το έργο υπολογίζεται ότι έμεινε πίσω περισσότερο από 3 μήνες…

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Βερούλειο στάδιο, θα διαθέτει νέα αποδυτήρια διαιτητών, φιλοξενουμένων και νέο ιατρείο. Ο κεντρικός αγωνιστικός χώρος θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο και θα διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, ενώ οι ομάδες για τις προπονήσεις τους θα χρησιμοποιούν τα γήπεδα γύρω απ’ αυτόν που θα διαθέτουν πλαστικό τάπητα τελευταίας γενιάς. Επίσης θα υπάρχει φωτισμός, νέο κυλικείο και θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα στις κερκίδες.