ΑΟ Καβάλα: Και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε πρωταθλητές… [φωτογραφίες]

Νίκη με 3-1, επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς – Απομένει το τελευταίο βήμα για τον τίτλο με την Ασπίδα στην Ξάνθη…

Με νίκη έκλεισε τον κύκλο των εντός έδρας αγώνων της χρονιάς η ομάδα της Καβάλας, επικρατώντας με 3-1 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και διατηρώντας έτσι τον έναν βαθμό διαφορά από το Νέστο στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Πλέον αυτό που απομένει είναι η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Ασπίδα στην Ξάνθη για να κόψει πρώτη το νήμα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου!

Η επικράτηση του συγκροτήματος του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν μεν δίκαιη, ωστόσο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και άνετη. Υπερείχε καθολικά του αντιπάλου σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, όμως λόγω του γεγονότος ότι έχασε τα… άχαστα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ένα σκορ ασφαλείας κι όταν οι φιλοξενούμενοι, στην αρχή του 2ου μέρους, μείωσαν σε 2-1 (στη μοναδική επίσκεψη τους στην εστία του Δήμιζα) επικράτησε μια… παγωμάρα! Γρήγορα όμως συνήλθε και το  γκολ του Μαρκόπουλου, με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-1, έφερε την ηρεμία. Ήταν γενική παραδοχή πάντως ότι το άγχος κυρίευσε τους παίκτες της ομάδας.

Τα γκολ του αγώνα

Το 1-0 έγινε στο 7ο λεπτό με σουτ του αφύλακτου Γαβριηλίδη μέσα από την περιοχή, ενώ στο 10’ και το 15’ Βαλαβανόπουλος και Μαρκόπουλος έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 23’ ο Βαλαβανόπουλος σημάδεψε στο δοκάρι μετά από σέντρα του Γιαντσίνοβιτς και το ίδιο συνέβη στο 32’ με τον Γαβριηλίδη. Το 2-0 έγινε στο 35’ όταν ο Ζέρης «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με σέντρα που όμως κατέληξε στα δίχτυα!!!

Στο 46’ και το 47’ ο Μαρκόπουλος έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες. Στην πρώτη τετ – α – τετ με τον τερματοφύλακα και στην δεύτερη τον πέρασε αλλά δεν σημάδεψε σωστά σε κενή εστία!!! Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Εθνικός, σε μία αντεπίθεση μείωσε με πλασέ του Μαρασλή σε 2-2 στο 52’, αλλά στο 65’ ο Μαρκόπουλος πέτυχε το γκολ που τόπο πολύ ήθελε, με δυνατό σουτ, που τον έβαλε και πάλι πρώτο στον πίνακα των σκόρερ με 16 τέρματα.

Στο 72’, το 73’ και το 82’ Βαλαβανόπουλος, Γεμιστός και Γιαντσίνοβιτς χάνουν κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους οργανωμένους οπαδούς της Καβάλας, έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας, να φωνάζουν «και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε πρωταθλητές».

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (74’ Λίτσκας), Γιαντσίνοβιτς, Γαβριηλίδης (74’ Θωμαϊδης) , Παπαδόπουλος (66’ Γεμιστός), Μαρκόπουλος (83’ Μπλιός).

Εθνικός Αλεξ/πολης: Μπινόπουλος, Δορουγιδένης, Κούπας (66’ Βογιατζής), Γκαϊδατζής,  Γκουντενούδης, Δεδελούδης, Γεωργατζόπουλος, Καρακασίδης, Γκαβανώζης, Μαρασλής.

Το… φάουλ με το 1 λεπτό σιγή για τον Γιώργο Τάτση

Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε μ’ ένα… φάουλ από τη μεριά του ΑΟΚ, στην διάρκεια του ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργου Τάτση. Όταν ο διαιτητής σφυρίζει για ξεκινήσει το ένα λεπτό, η σιγή τηρείται αυστηρά και στο διάστημα αυτό δεν ακούγεται τίποτα! Ούτε καν αναφορές για το βιογραφικό του εκλιπόντος..!

Το νούμερο 593 κερδίζει το αυτοκίνητο…

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, η κλήρωση για το αυτοκίνητο Toyota Aygo, που ήταν το έπαθλο της λαχειοφόρου αγοράς που πραγματοποίησε η ομάδα. Ο τυχερός λαχνός ήταν το νούμερο 593, ο κάτοχος του οποίου δεν ήταν ανάμεσα στους θεατές του αγώνα. Αξίζει να τονιστεί  ότι πριν την κλήρωση η διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ, τίμησε τους αφανείς ήρωες της λειτουργίας της ομάδας, τον Βασίλη Εμμανουηλίδη και την ομάδα του, όπου πρόσφεραν πολλά σε ότι έχει να κάνει με τις διαφημιστές πινακίδες στο γήπεδο.