4ο Greek Challenge Cup Καβάλας: Το καλύτερο στην Ελλάδα και από τα καλύτερα διεθνώς

Περισσότεροι από 300 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετέχουν στη μεγάλη διοργάνωση του Kyokushin Karate στο κλειστό της Καλαμίτσας

Η καλύτερη διοργάνωση Kyokushin Karate στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες σε διεθνές επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/3 στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας, από τον σύλλογο Kyokushin Karate του ΑΟ Καβάλα! Αυτό τονίστηκε, ανάμεσα στα άλλα, στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/4) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας και στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου αλλά και η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Το 4ο Greek Challenge Cup International Open Tournament, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, αποτελεί θεσμό πλέον για τα αθλητικά δρώμενα όχι μόνο της Καβάλας αλλά και της Ελλάδας και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια αυτή την εποχή και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθλητών της χώρας μας και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των αθλητών από το εξωτερικό, που σε κάθε διοργάνωση γίνονται και περισσότεροι.

Δήμητρα Τσανάκα: «Συγχαρητήρια στους δασκάλους Δημήτρη Γαλάνη και Ανέστη Μπαρμπούτη»

Αναφερόμενη στους αγώνες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια της στους δασκάλους των σχολών της Καβάλας και των Φιλίππων Δημήτρη Γαλάνη και Ανέστη Μπαρμπούτη για την προσφορά τους στη νεολαία της περιοχής επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο άθλημα σου μαθαίνει πώς να αμύνεσαι και όχι πώς να επιτίθεσαι». Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, χαρακτήρισε τον ΑΟΚ το πιο ιστορικό σωματείο της Περιφέρειας και δήλωσε ότι «η διοργάνωση της Κυριακής έρχεται ως συνέχεια άλλων μεγάλων διοργανώσεων που έγιναν στην Καβάλα τον τελευταίο καιρό, όπως το διεθνές κολυμβητικό τουρνουά «Απ. Παύλος» και οι αγώνες Junior 2019 του ΝΟΚ, αλλά και οι τελικοί του μπάσκετ των Λυκείων της χώρας».

Μιχάλης Σωτηρόπουλος: «Θα είναι μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση»

Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης ως εκπρόσωπος του ΑΟ Καβάλα τόνισε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, λόγω των αγώνων θα υπάρξουν περισσότερες από 400 διανυκτερεύσεις επισκεπτών στην πόλη, ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μιχάλης Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου της Καβάλας και στην εξωστρέφεια που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια. «Δυστυχώς η Καβάλα δεν είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο και δεν υπάρχει συνεχή αεροπορική σύνδεση, γι’ αυτό και υπήρχαν δυσκολίες στο να φέρουμε ακόμα περισσότερους αθλητές στους αγώνες. Με την δυναμική όμως που έχει αναπτύξει ο σύλλογος, την συμμετοχή του σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό, έχουν δημιουργηθεί εκείνες οι σχέσεις με τις οποίες οι αθλητές από άλλες χώρες είναι σίγουροι ότι θα συμμετέχουν σε μια επιτυχημένη διοργάνωση στην Καβάλα».

Δημήτρης Γαλάνης: «Θα προσφέρουμε το καλύτερο σε όλες τις αποστολές»

Οι συμμετοχές στο μεγάλο τουρνουά της Καβάλας θα φτάσουν τις 300 και εκτός από τους Ελληνικούς συλλόγους θα συμμετέχουν αθλητές από Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων κρατών. Ο Δημήτρης Γαλάνης στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι η προετοιμασία για έναν τόσο μεγάλο αγώνα ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο και υπολόγισε ότι περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες θα είναι από συλλόγους του εξωτερικού. «Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε ότι το καλύτερο σε όλες τις αποστολές και μπορούμε να πούμε ότι η διοργάνωση της Καβάλας είναι η κορυφαία της Ελλάδας και από τις καλύτερες διεθνώς» τόνισε με έμφαση και κατέληξε λέγοντας ότι «σε κάθε διοργάνωση γινόμαστε και καλύτεροι».

Καταλήγοντας ο δάσκαλος του συλλόγου των Φιλίππων που λειτουργεί ως παράρτημα του ΑΟΚ από το 2012, Ανέστης Μπαρμπούτης, ανέφερε ότι από την δική του σχολή, στην οποία προπονούνται παιδιά από όλα τα χωριά της ΔΕ Φιλίππων, αλλά και από ορισμένα της Δράμας (Κύργια, Αγ. Αθανάσιο, Δοξάτο), θα συμμετέχουν 45 παιδιά. Κάλεσε δε τον κόσμο να βρεθεί στο κλειστό της Καλαμίτσας για να παρακολουθήσει ένα όμορφο και υψηλού επιπέδου θέαμα, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 11.30.