Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο Γιώργος Βασιλειάδης αγωνιά για το πού πάει το ποδόσφαιρο

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μιλάει για τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, όπου εκφράστηκε η αντίθεση 11 μελών του κοινοβουλίου στην αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου

Εν αναμονή των αποφάσεων του υφυπουργού αθλητισμού βρίσκονται οι 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλη την Ελλάδα, που τον επισκέφτηκαν για να εκφράσουν την αντίθεση τους με την αναδιάρθρωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και οι βουλευτές της Καβάλας, με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που μίλησε για την συζήτηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη στον Alpha Radio 88.6 και τόνισε ότι «βρεθήκαμε με τον υφυπουργό αθλητισμού πολλοί συνάδελφοι απ’ όλη την Ελλάδα που οι ομάδες τους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας και τις ενστάσεις μας. Ο Γιώργος Βασιλειάδης μας άκουσε προσεκτικά και επιφυλάχτηκε να δώσει την δική του απάντηση. Όπως μας είπε όμως έχει ένα πλάνο για την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, θα συνεκτιμήσει όλα αυτά που του παρουσιάσαμε κι εμείς και θα ανακοινώσει πολύ σύντομα τις αποφάσεις του. Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει πολύ σύντομα μιας και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου».

«Αυτά που διέρρευσαν είναι εικασίες»

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που διέρρευσαν σε Αθηναϊκά ΜΜΕ όπου αναφέρεται ότι ο υφυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σ’ αυτό που έχει ανακοινωθεί, δηλαδή να μην αλλάξει τίποτα σε σχέση με το αρχικό πλάνο των αλλαγών στην δομή του ποδοσφαίρου (λέγεται μάλιστα ότι τους έκανε γνωστό ότι το μόνο που απομένει είναι η έγκριση του Λογιστηρίου του Κράτους για να καταθέσει τη σχετική τροπολογία), ο κ. Εμμανουηλίδης είπε «δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’ όσα σας ανέφερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες. Το πρόβλημα που υπάρχει, και τέθηκε απ’ όλους τους παραβρισκόμενους, τέθηκε στην σωστή του διάσταση και πλέον είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων. Επαναλαμβάνω όμως ότι σ’ αυτή την εξαντλητική κουβέντα που έγινε συζητήθηκε όλο το πλέγμα των θεμάτων που άπτονται της αναδιάρθρωσης και φυσικά το ζήτημα της χρηματοδότησης των πρωταθλημάτων».

Καταλήγοντας ο βουλευτής Καβάλας επισήμανε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, όπως ο Γιώργος Βασιλειάδης λειτουργούν με σοβαρότητα και με περίσσια περισυλλογή και αγωνιά για το που βαδίζει αυτό το κατ’ εξοχήν λαϊκό άθλημα».