Κύπελλο ΕΠΣΚ: Υπόσχεση για όμορφο θέαμα στον τελικό [Φωτογραφίες]

Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωσης για τον τελικό της Μεγάλης Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» με εκπροσώπους του Αετού Οφρυνίου και Αναγέννησης Λιμεναρίων

O μεγάλος τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΚ που θα είναι ο 40ος στην ιστορία της Ένωσης της Καβάλας και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 24 Απριλίου στο «Ανθή Καραγιάννη», έφερε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του θεσμού, τους εκπροσώπους των δύο φιναλίστ, για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Τον Αετό Οφρυνίου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Νίκος Λαμπίδης καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Σάκης Μήτρακας, ενώ την Αναγέννηση Λιμεναρίων το μέλος της διοίκησης του συλλόγου Σωτήρης Χατζηπαναγιώτου και ο προπονητής της Τάσος Τσαπανίδης.

Χρήστος Παρασκευάς: «Δίκαια στον τελικό οι δύο φιναλίστ»

Καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣΚ και πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου Χρήστος Παρασκευάς αφού επισήμανε ότι ο φετινός τελικός θα είναι ο 40ος στην ιστορία της Ένωσης τόνισε «ότι βρισκόμαστε πλέον στο φινάλε και της φετινής διοργάνωσης που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στον τελικό προκρίθηκαν δίκαια ο Αετός Οφρυνίου και η Αναγέννηση Λιμεναρίων, από τα δύο άκρα του Νομού Καβάλας. Ο Αετός αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Γ’ Εθνική, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τα Λιμενάρια στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚ».

Σωτήρης Χατζηπαναγιώτου: «Ιστορική στιγμή για την Αναγέννηση»

Από την πλευρά του ο παράγοντας της Αναγέννησης Σωτήρης Χατζηπαναγιώτου, αρχικά είπε ότι η ομάδα του συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. «Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1977 και υπηρετεί πιστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έχοντας ελάχιστες προσθήκες παικτών εκτός νησιού και με πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής, στα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 60 παιδιά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε τη νίκη και να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για το σωματείο μας που θα παίξει σ’ ένα τελικό απέναντι σε μια ομάδα με την οποία δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση του κόσμου των Λιμεναρίων επισήμανε ότι οι φίλαθλοι ενεργοποιούνται και θα δώσουν το παρών τους στην Καβάλα.

Νίκος Λαμπίδης: «Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο»

Ο πρόεδρος του Αετού Ορφανού Νίκος Λαμπίδης χαρακτήρισε τον τελικό μια γιορτή και δήλωσε ότι «μπορεί να έχουμε τον τίτλο του φαβορί, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Για τον Αετό η συμμετοχή μας σε τελικούς κυπέλλου είναι συνήθεια, μιας και σε 6 χρόνια βρεθήκαμε σε 3. Κερδίσαμε ένα, χάσαμε έναν και θέλουμε να κατακτήσουμε και πάλι το τρόπαιο, γιατί εκτός των άλλων θέλουμε να συνεχίσουμε και στο κύπελλο Ελλάδος τη νέα χρονιά».

«Καλύτερη ψυχολογία, χωρίς Σίτσα…»

Σχολιάζοντας την αποχώρησε του προπονητή Δημήτρη Σίτσα είπε ότι «μας άφησε στα κρύα του λουτρού, αλλά δεν πειράζει, αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Η φυγή αυτή πάντως δεν μας επηρέασε καθόλου, αφού τώρα έχουμε καλύτερη ψυχολογία». Κληθείς να εξηγήσει αυτή την τοποθέτηση τόνισε ότι «υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζετε», και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Σίτσας είναι άξιος προπονητής και να είναι καλά εκεί που είναι»! Τόνισε επίσης ότι ο πρώην τεχνικός του συλλόγου ζήτησε να είναι στον πάγκο της ομάδας στον τελικό, αλλά η διοίκηση αρνήθηκε. Την τεχνική ηγεσία θα αναλάβουν από κοινού οι Γιάννης Ζέρβας και ο Νίκος Μιχαλής, ενώ τις προπονήσεις θα τις κάνει ο αρχηγός Κώστας Καραγιαννίδης.

Τάσος Τσαπανίδης: «Δεν πρόκειται να κλειστούμε πίσω…»|

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής της Αναγέννησης Τάσος Τσαπανίδης που τόνισε ότι «για την ομάδα μας πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή, αφού φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό. Υπάρχει φαβορί στον αγώνα και αυτός είναι ο Αετός αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί . Στόχος είναι να γίνει ένας καλός τελικός και δεν πρόκειται να κλειστούμε πίσω. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη»

Σάκης Μήτρακας: «Είμαστε το φαβορί, αλλά να το δείξουμε στην πράξη»

Όσο για τον Σάκη Μήτρακα συμφώνησε ότι ο Αετός είναι το φαβορί του τελικού λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλο μας. Είμαστε το φαβορί αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στην πράξη. Σεβόμαστε τα Λιμενάρια, αφού καήκαμε από το χυλό και φυσάμε το γιαούρτι με τον τελικό που χάσαμε κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης». Μιλώντας τέλος για τον Δημήτρη Σίτσα είπε ότι έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο και κατέληξε λέγοντας «του ευχόμαστε τα καλύτερα και μακάρι να τον καμαρώσουμε ακόμη πιο ψηλά».