Αθλήτρια-θαύμα από την Καβάλα ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα της Ευρώπης στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η 12χρονη αθλήτρια, Λεμονιά Γκαϊντατζή συμπεριλήφθηκε στις τρεις παγκορασίδες από την Ευρώπη οι οποίες θα συμμετέχουν στο World Hopes Week & Challenge 2019 μαζί επίλεκτες παγκορασίδες και παμπαίδες από όλον τον κόσμο

Σε περιόδους τραγικές από οικονομικής πλευράς εξακολουθείς και συναντάς εξαιρετικές περιπτώσεις ταλέντων στο ελληνικό αθλητισμό και έχεις λόγο να χαμογελάς. Μία τέτοια «παρηγοριά» αποτελεί κι ένα κοριτσάκι από την Καβάλα, η 12χρονη αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Λεμονιά Γκαϊντατζή. Ξεχώρισε γρήγορα στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, αναδείχτηκε πέρσι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων ως μαθήτρια της 5ης δημοτικού ακόμα και ήδη από το 2018 φτάνει και σε διεθνείς διακρίσεις.

Μία δυνατή επιβράβευση στους κόπους της ήρθε τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Διακρίθηκε την περασμένη βδομάδα στο καμπ επιλογών της E.T.T.U. που έγινε στο Λουξεμβούργο και συμπεριλήφθηκε στις τρεις παγκορασίδες από την Ευρώπη, που θα πάρουν μέρος στα τέλη Ιουλίου στο World Hopes Week & Challenge 2019 της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.), το προπονητικό ετήσιο καμπ, στο οποίο παίρνουν μέρος επίλεκτες παγκορασίδες και επίλεκτοι παμπαίδες από όλον τον κόσμο!

Η 12χρονη αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της E.T.T.U. ως 2η στη σειρά, ενώ απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής και στο τελικό Eurotalents Selection Camp της Ένωσης, το οποίο γίνεται τον Οκτώβριο στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας και συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα της ηπείρου από τη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

Σημειώνεται ότι η ταλαντούχα αθλήτρια έχει ήδη χάλκινο μετάλλιο σε όπεν μικρών ηλικιών στην Ουγγαρία, ασημένιο σε τουρνουά με χαρακτήρα Τοπ 14 under 11 της Ευρώπης και άλλες διακρίσεις.

*Πηγή: iapopsi.gr