Κοινό μέτωπο ΑΟΚ και πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής

Δεν θέλουν να ισχύσει από φέτος η αναδιάρθρωση και απειλούν να μην κατέβουν στο επόμενο πρωτάθλημα – Συνάντηση εκπροσώπων 7 συλλόγωνστην Αθήνα και ανακοίνωση – προειδοποίηση στον Γιώργο Βασιλειάδη

Αντίθετες στην άμεση εφαρμογή της αναδιάρθρωσης την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι οι πρωταθλήτριες ομάδες των 7 ομίλων (δεν συμμετείχε η Βέροια) στη Γ’ Εθνική, ανάμεσα τους και ο ΑΟ Καβάλα. Οι εκπρόσωποι των πρωταθλητών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε η διοίκησης του Αιγάλεω στην Αθήνα  και αποφάσισαν να ζητήσουν από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού αναβολή της εφαρμογής της για τη σεζόν 2019-20. Διεμήνυσαν μάλιστα, πως αν δεν ακυρωθεί το σχέδιο, οι ομάδες τους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο επόμενο Πρωτάθλημα! Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν τα επτά οκτώ σωματεία (ΑΟ Καβάλα, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος Ρόδου, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος) αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί κύριοι, έχουμε και εμείς φωνή. Πόσο μάλλον που αρκετές ομάδες από εμάς, έχουμε γράψει την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι δεν έχουμε και ανάγκη να κανονίζουν για μας άλλοι που έχουν δικά τους συμφέροντα. Για την αναδιάρθρωση δεν μας ρώτησε κανείς. Το σχέδιο που μας προτάσσετε, το ανακρούουμε κυρίως για οικονομικούς λόγους,

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των εκπροσώπων των Πρωταθλητών αφού τα έξοδα μετακινήσεων, της διαιτησίας και τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα και παράβολα, υπερβαίνουν των λιγοστών χρημάτων που προτίθεστε να μας δώσετε.

Προτείνουμε τη δεύτερη την τάξη κατηγορία με δύο ομίλους, ώστε όχι μόνο να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θεατές, αλλά και για να δικαιωθεί ο αγώνας των ομάδων μας που ξόδεψαν υπέρογκα ποσά σε περίοδο κρίσης, για να πρωταγωνιστήσουν και τελικά να τα καταφέρουν. Δεν θα πληρώνουμε μόνο εμείς και άλλοι να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων.

Ζητάμε:

  1. Την αναβολή της αναδιάρθρωσης
  2. Τη συμπαράσταση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας που πλήττονται, αφού είτε παίρνουν πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνουν, είτε υποβιβάζονται μια ή δύο κατηγορίες.
  3. Τη συμπαράσταση όλων των ποδοσφαιρικών ενώσεων τηε χώρας, καθώς πλήττονται το 98% των ομάδων τους.
  4. Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ.
  5. Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για να του εκθέσουμε τη γνώμη μας που τη θεωρούμε δίκαιη.

Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίσαμε να μην κατεβούμε στο επόμενο πρωτάθλημα».