Θεαγένειος Δρόμος 100 & 20 Χιλιομέτρων: Ένα υπέροχο αθλητικό Σαββατοκύριακο στη Θάσο [Φωτογραφίες]

Αθλητές από την Ελλάδα και 6 χώρες συμμετείχαν στον αγώνα που διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά και πλέον έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα

Για μια ακόμη χρονιά, 4η συνεχόμενη, η Θάσος υποδέχθηκε δρομείς από όλη την Ελλάδα, φέτος ο αριθμός τους έφθασε τους 100 και σιγά – σιγά δείχνει ότι ο αγώνας αποκτάει διεθνή χαρακτήρα, καθώς υπήρξαν συμμετοχές και από χώρες όπως Δανία, Ρουμανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία και Κύπρο. Αφορμή η διεξαγωγή του Θεαγένειου δρόμου 100&20 χλμ. το διήμερο 20-21 Απριλίου, τόπος το Ξενοδοχείο Aeolis Thassos Palace στις Αστρίς το οποίο είναι και ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης. Χρονιά αλλαγών για την διοργάνωση καθώς ο αγώνας των 50χλμ. αντικαταστάθηκε από έναν μικρότερο 20 χλμ., με αφετηρία την Σκάλα Μαριών και τερματισμό το προαναφερθέν ξενοδοχείο και στην ουσία πρόκειται για τα τελευταία χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής των 100χλμ. Οι αθλητές που τίμησαν την διοργάνωση με την παρουσία τους, ο καιρός που ήταν σύμμαχος, σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας, και τέλος οι εθελοντές που για μια ακόμη φορά ήταν μοναδικοί, συνετέλεσαν για ένα υπέροχο αθλητικό, άλλα και βιωματικό (κυρίως στα 100 χλμ.) αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

Με την καλύτερη Σπαρταθλήτρια

Η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής των 104 χλμ. δόθηκε στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου από τον χώρο του ξενοδοχείου. Παρούσα η Σπαρταθλήτρια, με τον καλύτερο χρόνο Ελληνίδας όλων των εποχών, Γεωργία JO Μαντά, η οποία πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε, 2η στην γενική κατάταξη, πίσω από τον Θάσιο Γιώργο Λουκανίδη ο οποίος αν και δεν είναι Θάσιος στην καταγωγή, ζει και εργάζεται εδώ τα τελευταία χρόνια, τρίτος ο Κύπριος Γρηγορίου Γιώργος. Το παρών στην εκκίνηση έδωσε και ο περυσινός νικητής της διαδρομής των 50χλμ. Γιώργος Στερνιώτης, καθώς οι άλλοι 2 Θάσιοι Αναστάσιος Φιλίππου και ο Μιχάλης Μαρκιανός οι οποίοι πήραν το «βάπτισμα» των υπεραποστάσεων τερματίζοντας τον αγώνα ο πρώτος με χρόνο 12h 57m 56s και ο δεύτερος με χρόνο 13h 06m 31s.

Οι νικητές της Γενικής Συνέλευσης Κατάταξης

Αναλυτικά οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης είναι οι παρακάτω.

  1. Λουκανίδης Γιώργος (Ελλάδα): One StepBeyond Endurance Team 9h 39m 15s
  2. Γεωργία JO Μαντά (Ελλάδα): Iron Team – Hoka One By One 9h 46m 32s
  3. Γρηγορίου Γεώργιος (Κύπρος): Ανεξάρτητος 9h 48m 31s

Εκτός από την Γεωργία άλλες δύο κυρίες έδωσαν το παρόν και τερμάτισαν, αναλυτικά η σχετική λίστα είναι

  1. Γεωργία JO Μαντά (Ελλάδα): Iron Team – Hoka One By One 9h 46m 32s
  2. Καρτσάμπα Καλιόπη (Ελλάδα): Iron Team 13h 03m 09s
  3. Θεοχαρίδου Νατάσα (Ελλάδα): Λύκοι Κεχαγιόγλου 14h 20m 04s

Οι Νικητές των 20 χιλιομέτρων

Η δεύτερη εκκίνηση των 20 χλμ. δόθηκε από την κεντρική παραλία στην Σκάλα Μαριών στις 13.00 το μεσημέρι. Εδώ εκτός από τον νικητή του 1ου Θεαγένειου Δρόμου 50 χλμ. τον Δανό BoDudek το παρών έδωσαν αρκετοί Θάσιοι αθλητές με τον Συργούδη Δημήτρη να κερδίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία των ανδρών και τέταρτη στην γενική κατάταξη με χρόνο 1:24:53.

Αναλυτικά οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών είναι οι παρακάτω.

  1. Bo Dudek (Δανία): Roobar / Sign Sport 1:15:53
  2. Viorel Doarvoas (Ρουμανία) Acs Sport Si Andyranta 1:20:49
  3. Pantelis Falis (Ελλάδα): Tsip Team 1:21:39

Στις γυναίκες νικήτρια η Ρουμάνα, Cosmina Goia με χρόνο 1:38:54 αναλυτικά τα αποτελέσματα, έχουν ως εξής

  1. Cosmina Goia (Ρουμανία) Alert In Deva 1:38:54
  2. Μαρία Τσαρτσαμπαλίδου (Ελλάδα): Φωτιάδης Coaching 1:43:21
  3. Ματθαιοπούλου Ελένη (Ελλάδα): Ανεξάρτητη 2:06:49

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 11:00 σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Aeolis Thassos Palace, παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων και ομίλων που συμμετείχαν εθελοντικά στην διοργάνωση. Στο τέλος της εκδήλωσης η οικογένεια Παρασχούδη, που είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, παρέθεσαν γεύμα στους πολύτιμους συντελεστές της διοργάνωσης, τους εθελοντές.