Κύπελλο ΕΠΣΚ: Ο τίτλος στον Αετό Ορφανού 1-0 τα Λιμενάρια [Φωτογραφίες]

Το φαβορί του τελικού στο «Ανθή Καραγιάννη» σήκωσε το κύπελλο με τη νίκη του επί της αξιόμαχης ομάδας της Θάσου με γκολ – πέναλτι του Δουμάνη στο 27ο λεπτό

Ο Αετός Ορφανού ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/4) στο «Ανθή Καραγιάννη». Ύστερα από ένα μετριότατο, σε ότι αφορά την ποιότητα του, παιχνίδι επικράτησε της Αναγέννησης Λιμεναρίων με 1-0. Το «χρυσό» γκολ της ομάδας της Γ’ Εθνικής κατηγορίας σημείωσε ο Φώτης Δουμάνης με εύστοχο πέναλτι στο 27ο λεπτό, ύστερα από ανατροπή του ίδιου από τον Αγγελίδη μέσα στην περιοχή της Αναγέννησης.
Ο αγώνας που έγινε με την παρουσία αρκετών φιλάθλων και από τις δύο ομάδες, που δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα, δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Ο Αετός ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές και κέρδισε δίκαια, όμως αν μη τι άλλο η ομάδα της Θάσου στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Πάλεψε με δύναμη και πάθος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και αν ήταν πιο αποτελεσματική στις λίγες ευκαιρίες που της δόθηκαν στην αντίπαλη εστία θα μπορούσε να κάνει την… ζημιά!

Γκολ και φάσεις

Στο 6ο λεπτό, εντυπωσιακό σπριντ του Κουκουτάρη από την μια περιοχή στην άλλη, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ στο 9ο λεπτό ο τερματοφύλακας των Λιμεναρίων Παπαδόπουλος απέκρουσε κεφαλιά του Γεράκη.
Στο 17’ μεγάλη ευκαιρία για τον Αετό, όταν ο τερματοφύλακας διώχνει με τα πόδια πάνω στην γραμμή, κεφαλιά του Κωνσταντινίδη.
Στο 27’ ο Αετός σημειώνει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, όταν μετά από προσπάθεια του Σαββατιανού, ο Δουμάνης ανατρέπεται καθαρά στην περιοχή από τον Αγγελίδη και καταλογίζεται πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Δουμάνης και έκανε το 1-0.
Στο 51ο λεπτό ο Κουκουτάρης αστοχεί από καλή θέση, ενώ στο 56’ ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει κεφαλιά του Μουδούρογλου. Το ίδιο συνέβη και στο 82’ μετά από εντυπωσιακό συνδυασμό Δουμάνη, Μουδούρογλου και Κωνσταντίνου και πλασέ του τελευταίου. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Λορέντζου έφυγε πάνω από το δοκάρι.
Καλή η διαιτησία του κ. Τσιλίκα, παρά τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν από την πλευρά της Αναγέννησης.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Λιμεναρίων: Παπαδόπουλος, Μαμουλάρι (89’ Γεμενετζής), Μαλανδρής, Σιδηρόπουλος, Γεωργούλας, Κοντογεωργίου, Κουκουτάρης (73’ Γερογιάννης), Λαζαρίδης (90’ Κυπαρισσίου), Δούμπλατζης (33’ Σιδηράς), Αγγελίδης, Λορέντζος.

Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Δαγκούλης, Ελέζι (90’ Γιάννα), Σαββατιανός (65’ Πότσι), Γεράκης (79’ Κωνσταντίνου), Δουμάνης, Μουδούρογλου (88’ Σαλπιγγίδης).

Αυτοί που βραβεύτηκαν

Πριν την παράδοση του κυπέλλου, η ΕΠΣ Καβάλας τίμησε παράγοντες του ποδοσφαίρου από τις δύο φιναλίστ. Έτσι τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Λιμεναρίων Κώστας Λασκαρίδης και ο πρώτος πρόεδρος του Αετού Ορφανού Γιώργος Τεπεγκιόζης, όπως επίσης και ο Σάκης Μήτρακας.
Επίσης τιμήθηκε ο σκόρερ του τελικού Φώτης Δουμάνης, ενώ MVP της αναμέτρησης ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Κάμπατζης.

Οι επίσημες παρουσίες

Στον τελικό της ΕΠΣΚ έδωσαν το παρόν, εκτός παρών ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλο, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής κα.
Από το χώρο του ποδοσφαίρου στον τελικό της Καβάλας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης και το μέλος του ΔΣ Ειρήνη Γαλαχουσίδου. Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΣ Κιλκίς και μέλος επιτροπών της ΕΠΟ Κωσταντίνος Πάταρας καθώς επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Οι δηλώσεις

Κώστας Καραγιαννίδης (υπηρεσιακός προπονητής Αετού):

«Ζούσαμε γι’ αυτόν τον τελικό και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τον κερδίσαμε. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στην διοίκηση και σε όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μας και στο σημερινό παιχνίδι. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τον σεβασμό που μου έδειξαν σ’ αυτόν τον δύσκολο ρόλο που ανέλαβα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα των Λιμεναρίων που στάθηκε επάξια στον τελικό και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Η χρονιά για την ομάδας μας ήταν επιτυχημένη μιας και οι στόχοι μας εκπληρώθηκαν. Τερματίσαμε στην 5αδα και κατακτήσαμε το κύπελλο».

Τάσος Τσαπανίδης (προπονητής Αναγέννησης):
«Συγχαρητήρια στον Αετό Ορφανού για την κατάκτηση του κυπέλλου και συγχαρητήρια στα δικά μου παιδιά που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και ποιο ποιοτική. Εμείς αυτό που στοχεύαμε σ’ αυτόν τον τελικό το πετύχαμε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα. Κάναμε την προσπάθεια μας και είμαστε ευχαριστημένοι. Παρά την ήττα δεν είμαστε πικραμένοι. Και μόνο που ήρθαμε στον τελικό και ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Αετό ήταν σημαντικό»