Πανελλήνιο Μπάσκετ Εφήβων: Όλα έτοιμα για το τζάμπολ στην Ελευθερούπολη

Η «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019», υποδέχεται τις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο τζάμπολ του 46ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη. Οι 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας θα κοντραριστούν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης σε μια διοργάνωση, γιορτή του μπάσκετ, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 του μηνός. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων, η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα γίνει στις 19.30 στην διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο άθλημα ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Βασίλης Μουλλάκης και ο Αργύρης Καμπούρης.

Συνδιοργανωτές των τελικών είναι ο δήμος Παγγαίου «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019»,  η ΚΕΔΗΠ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Οι ομάδες που πέρασαν από τις προκριματικές φάσεις και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή είναι οι εξής: Άρης, Ολυμπιακός, Περιστέρι, Προμηθέας Πατρών, Κολοσσός Ρόδου και  Ασπίδα Ξάνθης. Ήδη από την Τρίτη οι περισσότερες βρίσκονται στην Καβάλα με τον Προμηθέα να είναι η πρώτη ομάδα που έκανε προπόνηση στο κλειστό της Ελευθερούπολης.

Με 12 Ευρωπαίους διαιτητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες θα διευθύνουν και 12 διεθνείς Ευρωπαίοι διαιτητές θα πραγματοποιήσουν στην Ελευθερούπολη την τελική τους προετοιμασία, ενόψει του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, όπως αποφάσισε η FIBA.  Επειδή η πρακτική εξάσκηση των διαιτητών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε επίσημους αγώνες, οι 12 που θα δώσουν το «παρών» στους αγώνες διευθύνοντας κάθε ημέρα τουλάχιστον μια αναμέτρηση, μαζί με τους Έλληνες διαιτητές που θα επιλεγούν.

Από ελληνικής πλευράς το παρών θα δώσει η Βάσω Τσαρούχα, η οποία ορίστηκε από την ΦΙΜΠΑ να σφυρίξει τα παιχνίδια. Οι διαιτητές που θα διευθύνουν είναι οι: Andrada Csender (Δανία), Beniamino Attard (Iταλία), Blaz Zupancic (Σλοβενία), Rikard Eriksson (Σουηδία), Viola Gyorgyi (Νορβηγία), Jasmina Juras (Σερβία), Ozlem Yalman (Τουρκία), Tamas Foldhazi (Ουγγαρία), Chernova (Ρωσία), Zdenko Tomasovic (Σλοβακία), Sergiy Chaykovskyy (Ουκρανία). Υπεύθυνοι για τους διαιτητές είναι οι Miodrag Licina (Srb), Fernando Garzon (Esp).