Η καρδιά του εφηβικού μπάσκετ χτυπάει στην Ελευθερούπολη [φωτογραφίες, βίντεο]

Ξεκίνησε το 46ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων στην έδρα του δήμου Παγγαίου στο κατάμεστο Κλειστό της Ελευθερούπολης-Τελετή έναρξης και βραβεύσεις ηγετικών φυσιογνωμιών των παρκέ

Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ φιλοξενείται από τη 1 μέχρι και τις 5 Μαΐου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης του δήμου Παγγαίου. Άρης, Ολυμπιακός, Περιστέρι, Προμηθέας Πατρών, Κολοσσός Ρόδου και Ασπίδα Ξάνθης «έστειλαν» τους πιτσιρικάδες τους να προσφέρουν θέαμα και ελπίδα για το ελληνικό μπάσκετ και ήδη το πέτυχαν από την πρώτη μέρα των αγώνων την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019, σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους όλων των ηλικιών Κλειστό της Ελευθερούπολης.

Συνδιοργανωτές των τελικών είναι ο δήμος Παγγαίου «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019», η ΚΕΔΗΠ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Τους αγώνες διευθύνουν 12 διεθνείς Ευρωπαίοι διαιτητές οι οποίοι πραγματοποιούν παράλληλα και την τελική τους προετοιμασία, ενόψει του Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, υπό τους ήχους του Final Countdown από τη Φιλαρμονική του δήμου, ενώ την 1η μέρα των αγώνων ο κ. Αναστασιάδης, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Εθνικών Ομάδων, Κώστα Μίσσα βράβευσαν τρεις μεγάλες μορφές των παρκέ: τους «δικούς μας» Γιάννη Πασχαλίδη και Βασίλη Μουλλάκη και τον γίγαντα των Ευρωπαϊκών γηπέδων, Αργύρη Καμπούρη.

Δείτε φωτογραφίες από την 1η μέρα των αγώνων

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή έναρξης και τις βραβεύσεις

Δείτε βίντεο από την 1η μέρα των αγώνων