Αλλάζει… χρώμα το Βερούλειο στάδιο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο – Πολυχρωμία στα καθίσματα στις εξέδρες - Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης του Βερούλειου σταδίου, που αποτελεί την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει κάνει σε αθλητικές υποδομές ο δήμος Καβάλας από την εποχή του Λευτέρη Αθανασιάδη!

Ένα από τα τελευταία και βασικότερα βήματα προς το τέλος των εργασιών είναι η τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα, που άρχισε να έρχεται στο χώρο από το πρωί της Πέμπτης (2/5). Όλο το υλικό έρχεται με φορτηγά σε «ροδέλες» και υπολογίζεται ότι για την μεταφορά του θα χρειαστούν 12 δρομολόγια. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι καιρικές συνθήκες είναι οι ιδανικές για το χόρτο που καλλιεργείται από τον κατασκευαστεί εδώ και 1,5 με 2 χρόνια.

Γιώργος Φιλόσογλου: «Μέχρι την Τρίτη 7/5 θα έχει τοποθετηθεί ο φυσικός χλοοτάπητας»

Μιλώντας για το τελευταίο αυτό βήμα στο Βερούλειο στάδιο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του λέγοντας ότι «πλησιάζουμε πλέον στο τέλος. Οι εργασίες σε συγκεκριμένα σημεία στο Βερούλειο στάδιο, όπως τα αποδυτήρια, το κυλικείο κτλ, έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% και αυτές τις ημέρες γίνεται η προεργασία για να τοποθετηθεί το ταρτάν, το οποίο θα βρίσκεται περιμετρικά του κεντρικού γηπέδου του σταδίου. Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα, από το προηγούμενο Σάββατο έχουν έρθει τα ειδικά εργαλεία που απαιτούνται και από την Πέμπτη (2/5) έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Κι αν όλα πάνε καλά με τις καιρικές συνθήκες (δηλαδή να μην υπάρχουν δυνατές βροχές) το αργότερο μέχρι την Τρίτη (7/5) θα είναι έτοιμο κι αυτό, μιας και ο εργολάβος θα εργαστεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο».

1000 καθίσματα στα χρώματα των ομάδων του Βερούλειου

Το Βερούλειο όπως δεν θα έχει αποκτήσει μόνο πράσινο χρώμα (στον αγωνιστικό χώρο), αλλά και μια πολυχρωμία στις εξέδρες, μιας και τα καθίσματα θα αντιπροσωπεύουν τα χρώματα των συλλόγων που θα αγωνίζονται εκεί, δημιουργώντας ένα όμορφο «μωσαϊκό». Ο κ. Φιλόσογλου τόνισε σχετικά ότι «το επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση των 1000 περίπου καθισμάτων στις εξέδρες, που αναμένονται κι αυτά τις επόμενες δύο ημέρες, με τον προγραμματισμό να λέει ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι στις θέσεις τους». Η δημοτική αρχή θέλοντας να ευχαριστήσει και τους 3 ιστορικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν το γήπεδο ως έδρα αποφάσισε να δημιουργήσει μια πολυχρωμία (αντίστοιχή μ’ αυτές που υπάρχουν σε αρκετά ευρωπαϊκά γήπεδα) με τα βασικά χρώματα του Βύρωνα (μαύρο – άσπρο), της ΑΕΚ Καβάλας (κίτρινο – μαύρο) και του Ηρακλή (γαλάζιο – άσπρο). «Μ’ αυτόν τον τρόπο όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και δεν θα υπάρχει μια… μονοτονία σε ότι αφορά τα χρώματα στις εξέδρες» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ο πλαστικός χλοοτάπητας, η κεντρική πόρτα και τα… δοκάρια

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα αυτό που θα απομένει θα είναι ο πλαστικός που έχει ήδη παραγγελθεί από τον εργολάβο από το εξωτερικό. «Ακόμα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι γύρω στις 10-15 Μαΐου το γήπεδο θα είναι ουσιαστικά έτοιμο με μόνη εκκρεμότητα ο πλαστικός τάπητας. Θα απομένει να τοποθετηθεί ο νέα κεντρική πόρτα καθώς και τα νέα δοκάρια του γηπέδου». Κατέληξε ο αντιδήμαρχος Καβάλας.