Πανελλήνιο Μπάσκετ Εφήβων: Ο Ολυμπιακός σήκωσε την κούπα στην Ελευθερούπολη

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο επωφελούμενοι της ήττας του Προμηθέα Πάτρας από τον Άρη, σε ένα τουρνουά που σημείωσε αγωνιστική και διοργανωτική επιτυχία

Από τη στιγμή που ο Άρης επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας το πρωί της Κυριακής (5/5), ο Ολυμπιακός έκανε ενάμιση βήμα για τον τίτλο. Και τον κατέκτησε λίγη ώρα αργότερα, με την άνετη νίκη του επί της Ασπίδας Ξάνθης (87-49) που του έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας σε επίπεδο εφήβων. Η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη είχε εύκολο έργο στο ματς που έριξε την αυλαία της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος, το οποίο έγινε στην Ελευθερούπολη και δικαίωσε όσους περίμεναν ότι θα αφήσει πίσω του τις σπουδαίες ομάδες του Περιστερίου, του Προμηθέα Πάτρας και του Άρη.

Με δύο τρίποντα του Παπαδόπουλου η ομάδα της Θράκης προηγήθηκε με 0-6. Ο Ολυμπιακός με 13-0 πέρασε μπροστά και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 26-14. Με τρίποντο του Μοσχόπουλου στο 17:30 έγινε το 40-19 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά για το πρώτο ημίχρονο που έληξε 40-23. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός με σερί 15-0 έκανε το 55-23, καθαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η κατάταξη και οι αγώνες

Το Περιστέρι ακολούθησε στην βαθμολογία με τον Άρη, τον Προμηθέα Πάτρας, την Ασπίδα Ξάνθης και τον Κολοσσό Ρόδου να έπονται. Το πανόραμα των αγώνων της Τελικής Φάσης του 46ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων που ολοκληρώθηκε στην Ελευθερούπολη έχει ως εξής:

(Τετάρτη 01/05): Άρης – Ολυμπιακός 69-81, Προμηθέας – Περιστέρι  64-73, Κολοσσός Ρόδου – Ασπίδα Ξάνθης 47-66.

(Πέμπτη 02/05): Ασπίδα Ξάνθης – Προμηθέας 51-90, Περιστέρι – Άρης 69-67, Ολυμπιακός – Κολοσσός 94-55.

(Παρασκευή 03/05): Άρης – Ασπίδα Ξάνθης 103-64, Προμηθέας – Κολοσσός 99-22, Ολυμπιακός – Περιστέρι 82-78.

(Σάββατο 04/05): Προμηθέας – Ολυμπιακός  96-88 (81-81), Κολοσσός – Άρης  47-77, Ασπίδα Ξάνθης – Περιστέρι 34-94.

(Κυριακή 05/05): Άρης – Προμηθέας 70-65, Περιστέρι – Κολοσσός 86-63, Ολυμπιακός – Ασπίδα Ξάνθης 87-49.

Πολυτιμότερος ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι

Πολυτιμότερος παίκτης των αγώνων αναδείχθηκε ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού που παρέλαβε το αναμνηστικό από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο . Πρώτος σκόρερ των αγώνων αναδείχθηκε ο Βαλάντης Κουρτίδης του Αρη που τιμήθηκε από τον Λάζαρο Σαββίδη, ενώ στην καλύτερη πεντάδα εκτός από τους δύο προαναφερθέντες ήταν ακόμη οι Ζώης Καράμπελας και Κώστας Κάδρας του Περιστερίου και Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πάτρας. Την απονομή έκαναν ο γ.γ της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο τεχνικός υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας. Ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης Αλεξέι Ποκουσέφκσι δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τίτλο και την ατομική διάκριση, η οποία οφείλεται σε όλους τους συμπαίκτες μου. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τους διοργανωτές».

Η διοργάνωση πέρα από αγωνιστική είχε και οργανωτική επιτυχία, με τους παράγοντες του δήμου Παγγαίου να δίνουν εξετάσεις σε μια απαιτητική διοργάνωση και να τις περνούν με άριστα! Η Ευρωπαϊκή πόλη του αθλητισμού για το 2019, έβαλε τα δυνατά της για να φιλοξενήσεις τις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και έλαβε τα εύσημα απ’ όλους. Αν μάλιστα οι κερκίδες ήταν μεγαλύτερες για να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους, ορισμένοι από τους οποίους έκαναν πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα για να δουν τους αγώνες, θα ήταν όλα τέλεια…