Μάγδα Μιχαηλίδου: Πρωταθλήτρια Ελλάδας νέων γυναικών κάτω των 20 στο σκάκι

Η 16χρονη σκακίστρια του ΣΟ Καβάλας πήρε τον τίτλο με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες  

Η επιτυχία των σκακιστών του Σκακιστικού Ομίλου της Καβάλας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, συνεχίζουν να διαδέχονται η μια την άλλη και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η τελευταία επιτυχία έρχεται από την Μάγδα Μιχαηλίδου η οποία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων γυναικών Κ20 που έγινε στα Τρίκαλα, από τις 30 Απριλίου έως 6 Μαΐου, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες (5 νίκες και 2 ισοπαλίες). Η 16χρονη Καβαλιώτισσα σκακίστρια ένα παιδί που άρχισε το σκάκι σε σχετικά μεγάλη ηλικία, αλλά χάρη στο πείσμα και την εργατικότητά της κυρίως, αλλά σίγουρα και με την βοήθεια των προπονητών του ΣΟ Καβάλας έφθασε στην κορυφή της Ελλάδας. Πρόσθεσε έτσι το όνομά της δίπλα στις δεκάδες πρωταθλήτριες Ελλάδος που έχει αναδείξει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.

Με την νίκη της αυτή εξασφάλισε την συμμετοχή της στο προσεχές κλειστό πρωτάθλημα γυναικών αλλά και την ανώτερη επιδότηση για την εισαγωγή της στα ΑΕΙ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ίδια στους γονείς της, στους προπονητές της, τον Σάββα Μανελίδη, που από τα πρώτα βήματά της έως τώρα ήταν κοντά της καθώς και στον τωρινό της προπονητή τον Άγγελο Σανδαλάκη.

Μεγάλη άτυχη της διοργάνωσης ήταν η έτερη Καβαλιώτισσα, η 17χρονη Εβελίνα Τσίρλη του Πνεύμαθλον. Στην πρώτη της εμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα έπαιξε εκπληκτικές παρτίδες, έφθασε μια ανάσα από τα μετάλλια πέρασε από σαφώς κερδισμένες θέσεις στους δύο τελευταίους αγώνες αλλά κάποιες αστοχίες την οδήγησαν σε ήττες. Η 6η θέση στην τελική κατάταξη με 4 βαθμούς είναι σίγουρα μια τιμητική θέση αλλά αφήνει μια πικρία γιατί μπορούσε καλύτερα.

Δεύτερη στην τελική βαθμολογία αναδείχτηκε η Νάσια Χρυσογέλου της ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ελπίδα Αιβαζιάν του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Σε ότι αφορά τα αγόρια του Σκακιστικού Ομίλου, ο Κώστας Σαμαρίδης με 4,5 βαθμούς πήρε την 14η θέση, ο Βασίλης Σταμάτης με 4,5 βαθμούς κατετάγη 17ος και ο Γιάννης Σταμάτης επίσης με 4,5 βαθμούς πήρε την 19η θέση. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους.