Παύλος Δερμιτζάκης: Ο ΑΟΚ έχει μέλλον ακόμα κι αν δεν έπαιρνε τον τίτλο…

Απολογισμό της χρονιάς που έφυγε έκανε ο προπονητής της ομάδας – Τι είπε για τους στόχους της και για τα σχέδια για την επόμενη περίοδο – Ποια φιλικά παιχνίδια θα δώσει το «καραβάκι» τις επόμενες ημέρες

Ο απολογισμός της επιτυχημένης χρονιάς που έφυγε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και κάποια λίγα πράγματα για την επόμενη ημέρα της ομάδας, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Παύλος Δερμιτζάκης το μεσημέρι της Τετάρτης (8/5) στα γραφεία του συλλόγου. Ο προπονητής του ΑΟΚ μίλησε για την υλοποίηση των στόχων και των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο ίδιος και η διοίκηση από τις 2 Ιουλίου του 2018, όταν έγινε η επίσημη παρουσία του ως προπονητής της ομάδας, αναφέρθηκε στην εκπληκτική στατιστική εικόνα του συλλόγου στο πρωτάθλημα, μίλησε για το μέγα θέμα της αναδιάρθρωσης, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους με τον τρόπο τους στήριξαν την πορεία του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Φιλικά με Ξάνθη την Κυριακή και Δόξα Δράμας την Τετάρτη

Αρχικά ο κόουτς της ομάδας κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί την Κυριακή στο γήπεδο για γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου, όπου όπως είπε θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις. Η ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη σ’ ένα παιχνίδι που τελικά θα ξεκινήσει στις 7.30 (και όχι στις 7.00 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) για να διευκολυνθούν και οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπαράζ του Νέστου στη Χρυσούπολη που θα αρχίσει στις 5.00. «Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ομάδα της Χρυσούπολης, που αξίζει να είναι μαζί μας στην Football League» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής, ο οποίος έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη 15/5 θα δοθεί και ένα φιλικό με τη Δόξα Δράμας, στις 17.00 στο «Ανθή Καραγιάννη».

Ελκυστικό ποδόσφαιρο με Καβαλιώτες παίκτες

Ξεκινώντας την αναδρομή ο προπονητής επισήμανε ότι δεν ήταν τόσο επικοινωνιακός με τα ΜΜΕ γιατί θεωρεί ότι ο προπονητής του ΑΟΚ θα πρέπει να μιλάει ότι υπάρχει αιτία. «Όταν έγινε η επίσημη παρουσίαση μου ως προπονητής του ΑΟΚ είχαμε πει ότι ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να ξεκινήσει μια συνεργασία που θα σε υγιείς πυλώνες σε ότι αγορά την οργάνωση και την λειτουργία της ομάδας, για να μπορέσουμε να εισπράξουμε στο μέλλον. Πιστεύω ότι δουλέψαμε αποτελεσματικά και ήδη εισπράττουμε τα οφέλη» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «οι στόχοι μας ήταν ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι. Αυτό που θέλαμε ήταν να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας έχοντας στη σύνθεση μας περισσότερα παιδιά από την Καβάλα, και τα καταφέραμε»!

Τα στατιστικά της νίκης…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα στατικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δερμιτζάκης για την ομάδα.

  • Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών ήταν 22.5 έτη με το 60% αυτών να είναι από την Καβάλα.
  • Η ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 66 βαθμούς πετυχαίνοντας 2.55 γκολ σε αγώνα. Οι στατιστικές λένε ότι αν πετυχαίνεις 2.1 έως 2.3 παίρνεις τίτλο…
  • Η ομάδα είχε την καλύτερη άμυνα του ομίλου με 66 γκολ υπέρ και την 2η της Γ’ Εθνικής πίσω από τον Ασπρόπυργο. Μόνο σε 4 αγώνες δεν κατάφερε να σκοράρει
  • Αντίστοιχα είχε την καλύτερη άμυνα του ομίλου με 9 γκολ παθητικό και την 2η καλύτερη της κατηγορίας πίσω από τον Ιάλυσο. Είχε σερί 12 αγώνων χωρίς να παραβιαστεί η εστία της
  • Είχε τον πρώτο σκορ του ομίλου (Μαρκόπουλο) με 17 τέρματα σε 21 αγώνες, μιας και ο παίκτης άρχισε να αγωνίζεται από την 5η αγωνιστική.
  • Δημιούργησε ένα σερί 11 νικών όπου πέτυχε 32 γκολ και δεν δέχτηκε κανένα.

Ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο το μπάτζετ της ομάδας

Σε ότι αφορά το μπάτζετ της ομάδας ο προπονητής παραδέχτηκε ότι ήταν από τα μεγαλύτερα του ομίλου, ωστόσο είπε ότι ήταν «ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτόν τον τομέα έπαιξε η διοικούσα επιτροπή και ειδικότερα οι κ. κ. Δεληκάρης, Αντωνίου και Κατσαμακίδης που στήριξαν σημαντικά την προσπάθεια». Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επιχειρήσεις της Καβάλας που βοήθησαν σημαντικά με τις διαφημίσεις τους στο γήπεδο. «Τόσες διαφημίσεις δεν έχω δει πουθενά αλλού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η επόμενη μέρα της ομάδας ήταν ένα σημείο στο οποίο στάθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης λέγοντας με έμφαση ότι είναι σημαντικό ότι όταν επιτυγχάνεται ένας στόχος να μπορεί να υποστηριχθεί στη συνέχεια. «Ο ΑΟΚ έχει μέλλον ως ομάδα και θα είχε μέλλον ακόμα και αν δεν κατακτούσε τον στόχο της. Κι αυτό γιατί έχει ανθρώπους που την υποστηρίζουν και την αγαπούν».

Σωστή η αναδιάρθρωση αλλά…

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση, αρχικά δήλωσε ότι «βασικά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθεί». Τόνισε επίσης ότι λόγο γι’ αυτή την υπόθεση θα πρέπει να έχουν οι ίδιες οι ομάδες και εξέφρασε την απορία πως ο προερχόμενος από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος δεν εξέφρασε την διαφωνία του. Άλλωστε όπως είπε «παντού στον κόσμο οι αναδιαρθρώσεις γίνονται από κάτω προς τα πάνω. Εδώ γίνεται το ανάποδο με στόχο να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματικές κατηγορίες και σίγουρα όχι ο ΑΟΚ και οι άλλοι πρωταθλητές των ομίλων».

Ευχαριστίες…

Σύμφωνα με τον ίδιο μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας έχουν οι προηγούμενες διοικήσεις του ΑΟΚ (παλαίμαχοι ΑΟΚ 2014-15, Κρίτων Αθανασίου 2015-17, ερασιτέχνης ΑΟΚ με Λουπέλη και Λαζαρίδη 2017-2018 και φυσικά οι Δεληκάρης, Αντωνίου και Κατσαμακίδης. «Αν δεν πρόσφεραν όλοι αυτοί στην ομάδα εμείς δεν θα βρισκόμασταν εδώ» επισήμανε ο προπονητής, που στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές του που ήταν θετικοί δέκτες, τους συνεργάτες του (Βακιρτζή, Γουνελά και Σουμουλίδη), το ιατρικό τημ και τους φροντιστές, το διοικητικό προσωπικό της ομάδας που κάνει αφανή δουλειά, καθώς επίσης και το Δήμο Καβάλας με τη Δήμητρα Τσανάκα και το Γιώργο Φιλόσογλου. Ο προπονητής δεν ξέχασε τους οργανωμένους φιλάθλους ΣΦΑΟΚ και ΛΦΚ καθώς και τους ανώνυμους και επώνυμους φιλάθλους της ομάδας.