Η Καβάλα στο επίκεντρο της βαλκανικής κολύμβησης

200 αθλητές από 9 χώρες θα συμμετέχουν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων – Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί, από την Παρασκευή (10/5) έως την Κυριακή, και στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας. Πρόκειται για τους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβηση Εφήβων – Νεανίδων, που επιστρέφουν στην πόλη μετά από περίπου 30 χρόνια! Για το μεγάλο αυτό αθλητικό ραντεβού παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας, στην οποία συμμετείχαν οι διοργανωτές καθώς και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αλλά και των αποστολών της Ελλάδας της Κύπρου και της Τουρκίας.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν 11 Βαλκανικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία, Μολδαβία, Σκόπια, Σλοβακία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Κόσοβο) με περίπου 200 αθλητές. Η αποστολές άρχισαν να έρχονται στην Καβάλα από την Πέμπτη και θα αρχίσουν να αναχωρούν από την Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Προκειμένου να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω των δεσμεύσεων που υπάρχουν για τους υποψηφίους των επερχόμενων εκλογών, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα απλά καλωσόρισε τις αποστολές των χωρών και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, αφού ευχαρίστησε για την συνεργασία το ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ επισήμανε ότι «υπολογίζουμε ότι οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, όλο αυτό το διάστημα για τους αθλητές και τους συνοδούς τους θα φτάσουν στις 1100, συμβάλλοντας σημαντικά στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος της πόλης».

Οι Μεσογειακοί αγώνες κολύμβησης του 2020 στην Καβάλα

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, που μίλησε ως εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας αλλά και ως επίτιμος πρόεδρος του ΟΘΑΚ, είπε ότι «η ΚΟΕ καλωσορίζει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην Καβάλα, που έρχεται ως συνέχεια μετά από άλλες επιτυχημένες στο πρόσφατο παρελθόν. Πλέον έχουμε αποκτήσει εμπειρία σε τέτοιους αγώνες». Λόγω αυτής της εμπειρίας άλλωστε αλλά και της εμπιστοσύνης που δείχνει η ΚΟΕ στην Καβάλα, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι τον Ιούνιο του 2020 στην Καβάλα θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί αγώνες κολύμβησης. Όσο για τον πρόεδρο του ΝΟΚ Κώστα Κεραμυδά, αφού επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Καβάλα παίρνει μεγάλους αγώνες, τόνισε ότι «μετά τις εκλογές θα ανακοινώσουμε την διοργάνωση στην πόλη μας μιας Παγκόσμιας διοργάνωσης, όπως κάναμε και το 2015».

«Η Καβάλα έσωσε τους αγώνες»

Οι εκπρόσωποι των αποστολών της Κύπρου και της Τουρκίας, ευχαρίστησαν τον δήμο και τους διοργανωτές για τους αγώνες και την άψογη φιλοξενία, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελληνικής ομάδας ο οποίος είπε ότι «η Καβάλα έσωσε στην ουσία το πρωτάθλημα, με το να δεχτεί να διοργανωθεί εδώ, μιας και αρχικά ο προγραμματισμός ήταν να γίνει στη Σερβία, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη».