Ο ΑΟΚ στο πλευρό του μικρού Χρήστου Θεοδωρίδη

Ποδοσφαιριστές της ομάδας συμμετείχαν στον φιλικό αγώνα για την οικονομική στήριξη του 8χρονου μαθητή από την Ροδόπη

Στο πλευρό του 8χρονου Χρήστου Θεοδωρίδη από την Ροδόπη, που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας, στάθηκε ο ΑΟΚ, με την συμμετοχή 4 ποδοσφαιριστών του σε φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη». Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν η ομάδα η ποδοσφαιρική ομάδα των δασκάλων της Καβάλας και η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης και τον παρακολούθησαν παιδιά από δημοτικά σχολεία της Καβάλας, που προμηθεύτηκαν και τα κουπόνια ενίσχυσης για τον μικρό Χρήστο, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει την θεραπεία του στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η διοικούσα επιτροπή του ΑΟ Καβάλα ανακοινώνει πως αύριο θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με αντίπαλο την Δόξα Δράμας στο ΔΣ Ανθή Καραγιάννη (17:00).

Επίσης, στον σημερινό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό (για την ενίσχυση του 8χρονου Χρήστου Θεοδωρίδη)  αγωνίστηκαν και οι ποδοσφαιριστές μας Στέφανος Χατζηκυριάκου, Χρήστος Μαλαμίδης, Κώστας Παπαποστόλου, Δημήτρης Θωμαϊδης. Ευχόμαστε στον μικρό Χρήστο να πάνε όλα καλά και να επιστρέψει υγιής και δυνατός»!

Η επιδείνωση της υγείας του Χρήστου Θεοδωρίδη ήρθε σε ηλικία 4,5 ετών με λάθος φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού το οποίο δεν μιλούσε και δεν περπατούσε μέχρι τα 3,5 χρόνια του. Απ’ την στιγμή που διαγνώστηκε το πρόβλημα η εξέλιξη της υγείας του ήταν ικανοποιητική με αποτέλεσμα να έχει πλέον ίαση κατά 60 %, να περπατάει και να αρθρώνει κάποιες λέξεις. Η θεραπεία του όμως κοστίζει πολύ ακριβά (υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 80 χιλ. ευρώ) και η οικογένεια του δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Η μετάβαση του στην Αγ. Πετρούπολη κρίνεται επιβεβλημένη, αφού όπως τους έχει τονιστεί εκεί ο μικρός θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του.