Ακόμα μια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς στην πισίνα του Κλειστού Κολυμβητηρίου της Καβάλας

Πάνω από 500 αθλητές από 25 χώρες θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα, στο πλαίσιο μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης-Διθύραμβοι της ΚΟΕ για την οργανωτική αρτιότητα των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων

Το Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας και ο υγρός στίβος της πόλης «μεγάλωσαν» και πλέον η φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων τείνει να γίνει… συνήθεια.

Σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο και οι… εξετάσεις: Η επιτυχημένη διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων και της 2ης Κολυμβητικής Συνάντησης «Απόστολος Παύλος» έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, ώστε η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας η οποία διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη να εμπιστευτεί στην Καβάλα τη φιλοξενία του Κυπέλλου Κολύμβησης της Συνομοσπονδίας των Μεσογειακών Χωρών το χρονικό διάστημα 19-21 Ιουνίου του 2020.

Προηγήθηκε η θετική εισήγηση για την Καβάλα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), με την οποία συμφώνησαν της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, τα μέλη της ΚΟΕ έκαναν λόγο για μια εξαιρετική διοργάνωση, όσον αφορά τους Βαλκανικούς Αγώνων Κολύμβησης Νέων-Νεανίδων, κάτι το οποίο εξέφρασαν και με επιστολή στη διοίκηση του δήμου Καβάλας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Γιώργο Φιλόσογλου, εκφράζοντας, παράλληλα, τις ευχαριστίες τους για την άρτια διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων.

Στους αγώνες του Κυπέλλου Κολύμβησης της Συνομοσπονδίας των Μεσογειακών Χωρών θα φιλοξενηθούν αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και χώρες εκτός της Λεκάνης της Μεσογείου, όπως είναι το Βέλγιο και η Ελβετία και 500 αθλητές και αθλήτριες 13-16 χρονών, μαζί με τις οικογένειές τους και τα προπονητικά team.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 6 αγωνιστικές ενότητες, πρωί-απόγευμα, κάθε μέρα, ενώ η κάθε χώρα αναλαμβάνει τα δικά της έξοδα διαμονής και διατροφής των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος.