ΟΘΑ Καβάλας: Ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες ιστιοπλοΐας

Στις  διοργανώσεις Ευγενούς Άμιλλας, Ελληνικής Ναυτοσύνης και Βαλκανικής Φιλίας συμμετείχαν 23 σκάφη, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 28 χρόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εαρινή σειρά αγώνων ιστιοπλοΐας που διοργανώνει χρόνια τώρα ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας. Μέσα στα 3 πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαΐου διεξήχθησαν οι αγώνες «Ευγενούς Άμιλλας, Ελληνικής Ναυτοσύνης και Βαλκανικής Φιλίας» με πρωτοφανή επιτυχία αγωνιστική και οργανωτική. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σκαφών έφθασε ακόμη και στα 23 που είναι ρεκόρ όλων των εποχών εδώ και 28 χρόνια που διοργανώνονται αγώνες ιστιοπλοΐας στην περιοχή μας.

Περιχαρής ο πρόεδρος του ομίλου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου είδε τα 2 σκάφη Hakuna Matata και Ωκυαλός V με κυβερνήτες τους Δημήτρη Σοφίτση και Γιάννη Γάργαλο και πληρώματα μόνο μαθητές  από τις σχολές αγωνιστικής ιστιοπλοΐας να κατακτούν επάξια τις 2 κορυφαίες θέσεις στη γενική κατάταξη του αγώνα Βαλκανικής Φιλίας.

Ο ΟΘΑΚ κατέχει 2 χρόνια τώρα τη πρώτη θέση σε αριθμό συμμετοχών στους αγώνες ιστιοπλοΐας  σε όλη τη Β Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και όλων των ομίλων της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε αγώνα 120-140 αθλητές κυρίως από Ελλάδα και Βουλγαρία απήλαυσαν το αγαπημένο τους άθλημα , διασκέδασαν , φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ομίλου και φυσικά ανανέωσαν το ιστιοπλοϊκό ραντεβού τους για τον επόμενο μεγάλο διεθνή αγώνα, αυτόν της  Friendship Regatta, της ρεγγατας της φιλίας που θα διαρκέσει μία εβδομάδα στα νησιά Λήμνο, Αη Στράτη και Τένεδο σε συνδιοργάνωση με τον ΝΑΟΚΘ  Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και του Ναυτικού Ομίλου Σμύρνης.

O ΟΘΑΚ ευχαριστεί θερμά την Επιτροπή Αγώνα με τους Παυλίδη Μιχάλη, Δημάκη Θανάση και Ανάσογλου Άγγελο για το άριστο στήσιμο των αγώνων.