ΕΠΣ Καβάλας: Έρχεται σχολή UEFA D τον Ιούνιο

Η σχολή αφορά στελέχη και προπονητές ακαδημιών αλλά και γονείς ποδοσφαιριστών και θα είναι διάρκειας 12 ωρών

Δεκτό έκανε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αίτημα της ΕΠΣ Καβάλας για λειτουργία Σχολής UEFA D στην Καβάλα. Η σχολή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν οι παράγοντες της Ένωσης, από το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2019. Η διάρκεια της σχολής θα είναι 12 ώρες, 6 ώρες το Σάββατο και 6 ώρες την Κυριακή. Η παρουσία όσων δήλωσαν ενδιαφέρον είναι υποχρεωτική και η παρακολούθηση δε θα έχει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες.

Ποιοι μπορούν να την παρακολουθήσουν

Τη σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν στελέχη ακαδημιών, σωματείων, προπονητές, ακόμα και γονείς ποδοσφαιριστών. Να σημειωθεί ότι, για τη συμμετοχή ομάδων – ακαδημιών στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και στα τουρνουά ποδοσφαίρου θα αποτελεί κριτήριο η ύπαρξη τουλάχιστον ενός στελέχους της ομάδας που να έχει παρακολουθήσει ένα τέτοιο σεμινάριο. Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια τροποποίηση από την Ομοσπονδία, ως προς το πρόγραμμα λειτουργίας της σχολής, η Ένωση θα ενημερώσει άμεσα τους ενδιαφερομένους.

12ωρο πρόγραμμα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Το νέο αυτό καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στοχεύει  στην ενημέρωση υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών και τέθηκε σε εφαρμογή στην Ελλάδα από τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κοζάνη. Η σχολή  UEFA D, που εντάσσεται  στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της ΕΠΟ «Μπάλα Παντού».

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12ωρων σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς γονέων και ο ρόλος τους, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία  διεξαγωγή αγώνων αναπτυξιακών ηλικιών , οργάνωση τουρνουά,  διαχείριση κρίσεων διαφόρων θεμάτων στην ακαδημία   και παρακίνηση νέων αθλητών  είναι ανάμεσα στα θέματα του  επιμορφωτικού  σεμιναρίου , με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Οι επιτυχόντες της σχολής επανεξέτασης UEFA C

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Καβάλας ενημερώνει όσους επανεξετάστηκαν και επέτυχαν στη Σχολή Επανεξέτασης Προπονητών UEFA C, η οποία λειτούργησε στην Κομοτηνή στις 16/2/2019, ότι μπορούν να παραλάβουν τα πτυχία τους από τη γραμματεία της ΕΠΣ Καβάλας. Οι επιτυχόντες της Κομοτηνής είναι οι εξής: α) Αργύριος Ελευθεριάδης, β) Αλέξανδρος Τελίδης, γ) Αχιλλέας Καρασαββίδης. Επίσης, ενημερώνει τον Γιάννη Κοντογιώργη ότι μπορεί να παραλάβει τη βεβαίωση παρακολούθησης της σχολής UEFA C του 2013.

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου άμμου εν όψει…

Τέλος, η ΕΠΣ Καβάλας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρόκειται να διοργανώσει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου άμμου Ανδρών και Γυναικών για το 2019. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ η προκήρυξη, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται (δήλωση συμμετοχής σωματείου, συνυποσχετικό διαιτησίας, λίστες παικτών – παικτριών και κατάσταση υγείας αθλουμένων μελών) για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Τα σωματεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, μαζί  με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, στην ΕΠΣ Καβάλας, ώστε η  Ένωση με τη σειρά της να τα αποστείλει στην ΕΠΟ.