Λεμονιά Γκαϊντατζή: Και επίσημα στις προσκλήσεις για το World Hopes Week & Challenge 2019

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια θα συμμετέχει στο προπονητικό καμπ, στο οποίο παίρνουν μέρος επίλεκτες παγκορασίδες απ’ όλο τον κόσμο

Πήρε την πλέον επίσημη μορφή η πρόσκληση για τη Λεμονιά Γκαϊντατζή να μετάσχει στο World Hopes Week & Challenge 2019 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του ΑΣΕΑ Καβάλας στο απλό παγκορασίδων είναι στη λίστα των κοριτσιών για το καθιερωμένο, τα τελευταία χρόνια, προπονητικό καμπ, στο οποίο παίρνουν μέρος επίλεκτες παγκορασίδες και επίλεκτοι παμπαίδες απ’ όλο τον κόσμο. Είχε εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα τον Απρίλιο μετά το Eurotalents hope selection camp του Λουξεμβούργου. Ήταν μάλιστα η 2η επιλογή της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) έχοντας πάρει και την 3η θέση στο εσωτερικό τουρνουά εκείνου του καμπ. Το World Hopes Week & Challenge 2019 θα συγκεντρώσει μέχρι 16 κορίτσια έως 12 ετών και θα διεξαχθεί στο Salalah του Ομάν από τις 25 μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Στις επιλογές της Ευρώπης

Οι προσκλήσεις αφορούν 3 αθλήτριες από την Ασία, 3 από την Ευρώπη, 2 από την Αφρική, 2 από τη Νότια Αμερική, 1 από τη Βόρεια Αμερική και 1 από την Ωκεανία. Από κει και πέρα, υπάρχει 1 θέση για τη διοργανώτρια χώρα και τέλος 3 θέσεις καλύπτονται με κάρτες ελευθέρας (WildCards). Η 12χρονη αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας είναι στις επιλογές από την Ευρώπη μαζί με τη Ρουμάνα Μέι Ρόζου Μπιάνκα και την Ισπανίδα Μαρία Μπερχόζα. Κάθε χώρα μπορεί να έχει μάξιμουμ έναν αθλητή και μία αθλήτρια στη διεθνή συγκέντρωση προετοιμασίας.

Στο Ομάν

Οι προπονήσεις θα γίνουν σε 20 τραπέζια στο Sultan Qaboos Youth, Culture and Entertainment Compound. Ο διευθυντής στο High Performance πρόγραμμα της ITTF και πρώην διεθνής Ιταλός Μάσιμο Κοσταντίνι θα πλαισιωθεί από τον Λιου Τζιαγί (Αγγλία) και τη Γινγκ Τζουν Χονγκ (Σιγκαπούρη) και θα είναι οι επικεφαλής προπονητές. θα συνεργαστούν με δύο assistant coaches από τη διοργανώτρια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ομάν, ενώ τα παιδιά θα υποστηρίξουν στο τραπέζι και έξι υψηλού επιπέδου βοηθοί προπόνησης.

Το καμπ έχει ουσία και για τους προπονητές, καθώς υπάρχουν ενότητες εκπαίδευσης αρκετών ωρών. Κάθε αθλητής/τρια μπορεί να έχει μαζί του (της) έναν προπονητή. Την τελευταία ημέρα της αθλητικής εκδήλωσης θα γίνει τουρνουά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Η πρόσκληση στο World Hopes Week & Challenge 2019 είναι για την Γκαϊντατζή μία ακόμα μεγάλη δικαίωση στους κόπους και τις προσπάθειες της για περαιτέρω αγωνιστική βελτίωση. Η αθλήτρια του Γιάννη Σταύρου έχει ήδη φτάσει και σε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ενώ εκτός από το Ομάν, μετά την πετυχημένη παρουσία της στο Λουξεμβούργο μπορεί, αν θέλει, να πάρει μέρος και στο final Eurotalents Selection Camp, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας.