Μαρία Ζαχαρούδη: Το όριο που δεν ήλθε, δεν είναι εμπόδιο είναι κίνητρο

Η αθλήτρια του ΟΚΑΚ έχασε για 20 πόντους το όριο πρόκρισης στο Πανευρωπαϊκό στους αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων Portarathlon στη Νάξο

Μπορεί να μην κατάφερε να πιάσει το όριο για να συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, όμως η Μαρία Ζαχαρούδη έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη από την παρουσία της στο διεθνές μίτιγκ συνθέτων αγωνισμάτων Portarathlon έγινε γίνει στη Νάξο στις 8 και 9 Ιουνίου. Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 5380 βαθμούς και για μόλις 20 πόντους δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της. Ακόμα και έτσι όμως η βελτίωση της ήταν σημαντική σε σχέση με πέρσι, γεγονός που αποτελεί τον βασικό λόγο της ικανοποίησης και της πεποίθησης ότι τα καλύτερα είναι μπροστά..!

Η Ζαχαρούδη συμμετείχε και πέρσι στην ίδια, μεγάλη διοργάνωση, στην οποία παίρνουν μέρος μεγάλα ονόματα του χώρου διεθνώς, και τότε είχε καταφέρει να ξεπεράσει για 4 πόντους το φράγμα των 5000, γεγονός που θεωρήθηκε πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος λοιπόν, στο ίδιο γήπεδο και με τις ίδιες σχεδόν συνθήκες, βελτίωσε την ατομική της επίδοση κατά 376 βαθμούς και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες αλλά και την θέληση να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Πήγε στη Νάξο με 5099 βαθμούς από τον Απρίλιο και αν συνεχίσει έτσι οι προκρίσεις και οι επιτυχίες είναι σίγουρο ότι θα έρθουν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσει στους 5380 βαθμούς έκανε ατομικά ρεκόρ στα 6 από τα 7 αγωνίσματα που συμμετείχε, αν και στα 100 μέτρα η επίδοση της έγινε με ευνοϊκό άνεμο +2,5. Στο άλμα σε μήκος έκανε επίδοση 5.68 (5.60 πέρσι), στα 200 μ. έτρεξε την απόσταση σε 26.28 (26.68 πέρσι), στη σφαιροβολία έκανε 12,28 (10.82 πέρσι), ενώ στα 100 μέτρα έκανε επίδοση 14.35 (15.08 πέρσι), αλλά με ευνοϊκό άνεμο.  Επίσης ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στο άλμα σε ύψος με 1.68 (πέρσι πήδηξε 1.62 και είχε κάνει και τότε ατομικό ρεκόρ).

Συνοδός της στη Νάξο ήταν η Κατερίνα Δράκου του ΟΚΑΚ, που με ανάρτηση της στο fb τόνισε ότι μπορεί το όριο να μην ήρθε αλλά το γεγονός αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσει η νεαρή αθλήτρια την προσπάθεια. Επίσης η πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την Μαρία στην προσπάθεια που κάνει.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Το πίστεψε και το προσπάθησε πολύ η Μαρία Ζαχαρουδη. Έκανε 6 ρεκόρ στα 7 αγωνίσματα. Ο αέρας της στέρησε για 20 μόλις πόντους το όριο. Πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 5380 βαθμούς. Για μας όλους που την πιστέψαμε και την στηρίξαμε είναι σαν να το έκανε. Μαζί με μας πίστεψαν και βοήθησαν τη Μαρία και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό, ο Δήμος Καβάλας, ο Γιώργος Φιλόσογλου, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ο Λάζαρος Φωτιάδης. Ευχαριστούμε επίσης το Νίκο Στυλιανίδη που τόσο άρτια προετοίμασε τη Μαρία. Μπράβο Μαρία το όριο που δεν ήλθε δεν είναι εμπόδιο είναι κίνητρο…»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μαρία Ζαχαρούδη πήρε τελικά την 2η θέση στην τελική κατάταξη (πέρσι ήταν 4η στην βαθμολογία και 2η Ελληνίδα) με την Στέλλα Τζικανούλα να παίρνει την πρωτιά, έχοντας μόλις 8 πόντους περισσότερους από την αθλήτρια του ΟΚΑΚ (5388 έναντι 5380). Στην 3η θέση τερμάτισε η Βουλγάρα Ίβα Αλεξάνδροβα με 4847 πόντους.