ΓΣ Ελευθερούπολης: Ανέβηκε για να μείνει στην Α2, όχι όμως για πολύ…

Συνέντευξη τύπου – απολογισμός της χρονιάς από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή της ομάδας αλλά και παρουσίαση των υψηλών στόχων και φιλοδοξιών για τα επόμενα χρόνια

Για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στην Β’ Εθνική, τα σχέδια για την επόμενη στην Α2 αλλά και τις υψηλές βλέψεις για το μέλλον, μίλησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης ο τεχνικός διευθυντής του ΓΣΕ Βασίλης Μουλλάκης και ο προπονητής Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο σχεδιασμός της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια ήταν, στον απόλυτο βαθμό, επιτυχημένος και το ίδιο ελπίζουν να αποδειχθεί και τη νέα χρονιά στην Α2, η οποία όμως όπως τονίστηκε δεν αποτελεί «ταβάνι» στις φιλοδοξίες για το μέλλον! Ο ΓΣΕ θέλει αρχικά να εδραιωθεί στην 2η τη τάξει Εθνική κατηγορία του μπάσκετ και στο μέλλον, αν δημιουργηθούν και οι κατάλληλες συνθήκες σε ότι αφορά τις υποδομές στο κλειστό της Ελευθερούπολης να «πετάξει» ψηλότερα! Η φράση, άλλωστε, του κ. Μουλλάκη ότι «ο ΓΣΕ ήρθε για να μείνει στην Α2, αλλά όχι για πολύ» είναι χαρακτηριστική των προθέσεων που υπάρχουν στον σύλλογο.

Βασίλης Μουλλάκης: «Σε λίγο καιρό να διεκδικήσουμε ακόμα και άνοδο στην Α1»

Κάνοντας μια αποτίμηση του σχεδιασμού που έγινε από την πρώτη στιγμή που η νέα διοίκηση του ΓΣΕ ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου, ο Βασίλης Μουλλάκης τόνισε ότι «όταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια φέραμε στην Ελευθερούπολη παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες θέλοντας να πρωταγωνιστήσουμε όχι μόνο στην τοπική κατηγορία αλλά και στις μεγαλύτερε. Ο σχεδιασμός αυτός δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Μέσα σε τρία χρόνια είχαμε τρεις ανόδους. Αναδείξαμε το μπάσκετ της Ελευθερούπολης και δείξαμε ότι υπάρχουμε. Πλέον στην Α2 ο αρχικός μας στόχος είναι να εδραιωθούμε. Θέλουμε να μας υπολογίζουνε όχι σαν πυροτέχνημα αλλά σαν μια ομάδα που κάνει πολύ δουλειά και σε λίγο καιρό να διεκδικήσουμε ακόμα και την άνοδο στην Α1 κατηγορία».

«Δεν θα παίξουμε σε άλλο γήπεδο, εκτός της Ελευθερούπολης»

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Μουλλάκης θέλησε να κλείσει την οποιαδήποτε κουβέντα υπάρχει περί πιθανότητας η ομάδα να μην αγωνιστεί στην Ελευθερούπολη στην Α2, λέγοντας κατηγορηματικά ότι «όσο είμαστε εμείς στην ομάδα, ο ΓΣΕ δεν θα πάει να παίξει σε άλλο γήπεδο.  Εμείς την προσπάθεια την κάνουμε για την Ελευθερούπολη και τον Δήμο Παγγαίου». Παράλληλα τόνισε ότι περιμένει από το δήμο Παγγαίου να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε αναφορικά με την κατασκευή κερκίδων πίσω από τις μπασκέτες του γυμναστηρίου, με τις οποίες θα αυξηθεί η χωρητικότητα του από τις 600 θέσεις που είναι τώρα σε πάνω από 1000. «Είμαστε η μοναδική ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που αγωνιζόμαστε σ’ αυτό το επίπεδο και θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο της περιοχής να έρθει στο γήπεδο. Η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι θα δημιουργήσουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα και ότι στο γήπεδο θα δημιουργείται μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το κλειστό της Ελευθερούπολης, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της Α2 Εθνικής, αλλά δεν μπορεί να έρχεται ο κόσμος για να δει αγώνες και να στέκεται όρθιος. Από το δήμο Παγγαίου δεν έχουμε κανένα απολύτως παράπονο. Γνωρίζουμε ότι έχει την θέληση να μας βοηθήσει και περιμένουμε τις ενέργειες του».

«Δεν χρωστάμε ούτε… 10 λεπτά σε κανέναν»

Σε ότι αφορά την λειτουργία της ομάδας ο τεχνικός διευθυντής αφού τόνισε ότι δεν χρωστάει σε κανέναν (παίκτες, προπονητές, προμηθευτές κτλ) λέγοντας ότι «όλα είναι πληρωμένα και δεν χρωστάμε ούτε 10 λεπτά… Η ομάδα είναι απολύτως υγιής και λειτουργεί οργανωμένα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα συνεχίσουμε με στόχο να φτάσουμε μέχρις εκεί που μπορούμε να φτάσουμε». Για τα μεταγραφικά και την ομάδα που θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά είπε ότι «η αρχή έγινε με τον Σταμπουλή που θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά μαζί μας και ο στόχος μας θα είναι να κρατήσουμε τον περσινό βασικό κορμό και να προσθέσουμε έμπειρους παίκτες».

Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Η τύχη μας χαμογέλασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο…»

Από τη μεριά του ο προπονητής της ομάδας Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλώντας για το περσινό πρωτάθλημα είπε ότι «η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη αφού η ομάδα πέτυχε ένα στόχο πολύ υψηλό, παίρνοντας την απευθείας άνοδο στην Α2 κάτι που είναι μεγάλη υπόθεση για τον τόπο για την ιστορία της. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στην προετοιμασία αλλά δυστυχώς μας βγήκε ένας τραυματισμός του Σωκράτη Γκέλιου που ήταν ένα βασικό γρανάζι στη μηχανή μας. Τα πρώτα παιχνίδια μας έφεραν λίγο πίσω στη βαθμολογία, κυρίως γιατί είχαμε μια απρόσμενη ήττα στην έδρα μας και δυο εκτός έδρας ματς με καλές ομάδες. Η αντίδραση μας όμως στη συνέχεια ήταν πολύ καλή. Κάναμε ένα σερί νικών και από το 2 νίκες – 4 ήττες κλείσαμε τον 1ο γύρο με 10 νίκες και 5 ήττες. Η ήττα μέσα στο Αγρίνιο ήταν σ` ένα ιδιαίτερο παιχνίδι όπου δεν προετοιμαστήκαμε σχεδόν καθόλου αφού παίξαμε την Τετάρτη  εξ αναβολής με τα Πεύκα και έτσι δουλέψαμε μόνο μια μέρα αφού το ταξίδι ήταν μεγάλο. Η ήττα από το Αγρίνιο, όπου η διαφορά ξέφυγε στα τελευταία λεπτά, μας έφερε λίγο πίσω αλλά πάλι αντιδράσαμε πολύ καλά. Πήγαμε στο Β` γύρο που θα πήγαινε στο όποιος αντέξει μέχρι το τέλος. Παρά τους τραυματισμούς 4 βασικών παικτών, μείναμε κοντά στις πρώτες θέσεις. Εκμεταλλευτήκαμε το στραβοπάτημα του Αγρινίου στην Γέφυρα και φτάσαμε την τελευταία αγωνιστική, παίζοντας με τη Βέροια, όπου κάναμε ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι εκτός έδρας. Το μπάσκετ τελειώνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας αγωνιστικής και εκεί η τύχη μας χαμογέλασε κάτι που δεν έγινε όλη τη χρονιά».

Ευχαριστίες…

Καταλήγοντας ο κόουτς του ΓΣΕ, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε ξεκινώντας από το Βασίλη Μουλλάκη που όπως είπε «τρέχει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα». Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα παιδιά της διοίκησης «που έλυναν τα προβλήματα πολύ γρήγορα» καθώς και τον Θανάση Φιλόσογλου «που είναι κοντά στην ομάδα». Για τους παίκτες είπε ότι «δώσανε τη ψυχή τους για να επιτευχθεί ο στόχος» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον βοηθό μου Κώστα Λογοθέτη αλλά και τον γυμναστή Αλέξανδρο Βασιλειάδη. «Ευχαριστώ και τον κόσμο που μας στήριξε, τους χορηγούς μας αλλά το δήμαρχο και το δημοτικό Συμβούλιο».

«Η Ελευθερούπολη έχει πολύ καλό όνομα στην μπασκετική αγορά»

Αναφερόμενος τέλος στις μεταγραφές της ομάδας, δεν έδειξε ότι θα βιαστεί λέγοντας ότι «στις μεταγραφές οι αγορές ανοίγουν αργά αφού υπάρχουν παιδιά που περιμένουν την καλύτερη μεταγραφή. Έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας και ξέρουμε τι παίκτες θέλουμε αλλά και τι χαρακτήρες». Καταλήγοντας μίλησε για το καλό όνομα που έχει δημιουργήσει η Ελευθερούπολη στην μπασκετική αγορά. «Οι παίκτες μιλάνε μεταξύ τους και γνωρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελευθερούπολη και αυτό είναι καλό για εμάς. Η Ελευθερούπολη είναι ιδανικός τόπος για να παίξει κάποιος μπάσκετ και ειδικά για παίκτες που ξεκινάνε την καριέρα τους».

Νέο σήμα

Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και το νέο σήμα του συλλόγου! Αυτό έχει ως βασικό άξονα μια μπάλα μπάσκετ, όπου πέρα από το ΓΣΕ, υπάρχει ολογράφως το όνομα της ομάδας «Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης» καθώς και η χρονολογία ίδρυσης που είναι το 1985.