Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Έρχονται συνεχόμενα τουρνουά Rapid…

Διοργανώσεις για τους βετεράνους, τους παράγοντες και τους γονείς των σκακιστών του Ομίλου, καθώς και για την συμμετοχή στο «Ελευθέρια 2019»

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Ελευθέρια 2019» για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης μας ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συν-διοργανώνουν ένα υπαίθριο Σκακιστικό Τουρνουά Rapid σε 4 ηλικιακές κατηγορίες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό κήπο της Καβάλας την Κυριακή 23 Ιουνίου και ο χρόνος σκέψης θα είναι 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα με προστιθέμενο χρόνο 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, από την πρώτη κίνηση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι αγώνες θα γίνουν σε 7 γύρους με τον 1ο να ξεκινάει στις 10.00 και τον 7ο στις 13.00, ενώ οι απονομές θα γίνουν στις 14.00. Στον Β’ όμιλο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μέχρι 12 ετών (γεννημένοι μετά την 1/1/2007). Στον Γ’ μέχρι 10 ετών (γεννημένοι μετά την 1/1/2009) και στον Δ’ μέχρι 8 ετών (γεννημένοι μετά την 1/1/2011). Τα έπαθλα των νικητών θα είναι τα εξής: Κύπελλο1ος- 2ος-3ος Νικητής και 1η Σκακίστρια. Μετάλλιο 1ος Έφηβος, 1ος Παίδας, 1ος Παμπαίδας, Μετάλλιο 1η Νεάνιδα και 1η Κορασίδα. Έπαθλα Β’-Γ’-Δ’ ομίλου: Κύπελλο 1ος Νικητής, Μετάλλιο 2ος -3ος Νικητής και 1ο Κορίτσι.

Σκάκι και μετά… Μπάρμπεκιου

Εν τω μεταξύ ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας συνεχίζοντας την προσπάθεια να φέρει πιο κοντά τα μέλη του και για να ενθαρρύνει να παίξουν όσοι διστάζουν να συμμετέχουν σε αγώνες διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιουνίου το 6ο τουρνουά Rapid (2ο Ομαδικό 2 vs 2) για βετεράνους, γονείς σκακιστών και παράγοντες του Συλλόγου. Μετά το τέλος του τουρνουά θα ακολουθήσει στην αυλή του Συλλόγου γιορτή με παιδικά παιχνίδια και μπάρμπεκιου για τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου. Οι ομάδες θα είναι διμελής (2 εναντίον 2 παίζουν την παρτίδα). Ζεύγη παικτών παίζουν εναλλάξ κινήσεις στη σκακιέρα και τα ζεύγη προκύπτουν με κλήρωση αξιολογημένων και μη παικτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς των παιδιών, οι παράγοντες  και οι βετεράνοι του Συλλόγου. Όσα παιδιά παραβρεθούν μαζί με τους γονείς τους θα αγωνισθούν σε τουρνουά Rapid Παίδων – Κορασίδων και με σύστημα αγώνων που θα καθορισθεί ανάλογα με τον αριθμό και τις ηλικίες των παιδιών που θα προσέλθουν.

Προκριματικού του Πανελλήνιου Ατομικού

Τέλος από 15 έως 21 Ιουνίου διεξάγονται στην Καβάλα οι προκριματικοί αγώνες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο διεθνές τουρνουά της Παλαιοχώρας στην Κρήτη (13 – 20/07/2019). Ο 1οςνικητής και η 1ηνικήτρια προκρίνονται να αγωνισθούν χωρίς παράβολο στο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα και στο Πανελλήνιο Ανοικτό Πρωτάθλημα Γυναικών αντίστοιχα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο διεθνές τουρνουά Παλαιοχώρας στην Κρήτη (13 -20/7/2019).