Ένωση-Κορασίδες: Ετοιμάζουν βαλίτσες για την Αιδηψό

Τα κορίτσια του Γιώργου Παγκαλίδη εξασφάλισαν αήττητες την πρόκριση τους στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Οι επιτυχίες για το Καβαλιώτικο μπάσκετ διαδέχονται η μια την άλλη, γεγονός που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που κάνουν οι σύλλογοι στις υποδομές. Μετά την πρόκριση της παιδικής ομάδας του Αστέρα στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ήρθε η σειρά των κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης που στην β’ φάση του δικού τους πρωταθλήματος (που επίσης διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη), κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς και μάλιστα με άπταιστη διαδρομή μιας και κέρδισαν και τους 5 αντιπάλους που αντιμετώπισαν!

Η πρόκριση των κοριτσιών του Γιώργου Παγκαλίδη ήταν πανάξια, και ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, η οποία τώρα πλέον με την επιστροφή της στην Καβάλα θα αρχίσει να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την τελική φάση. Αυτή θα διεξαχθεί στην Αιδηψό της Εύβοιας από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου, όπου θα συγκεντρωθεί η αφρόκρεμα του αθλήματος απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της ομάδας

Για να φτάσει σ’ αυτή την μεγάλη επιτυχία η Ένωση κέρδισε στην 1η αγωνιστική (το Σάββατο 15/6) τους Τιτάνες Παλαμά με 65-34. Την Κυριακή στην 2η αγωνιστική επικράτησε με 33-55 της ΑΓΕ Πιερίας, ενώ στην 3η αγωνιστική νίκησε την ΦΙΜΠΑ Πήγασος με 64-36. Στην 4η και προτελευταία αγωνιστική κέρδισε την Ιερισσό Χαλκιδικής με 69-35 και η παρουσία της ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τη νίκη της επί του Απόλλωνα Πτολεμαίδας.

Πέμπτη νίκη – αήττητη πορεία

Για το τελευταία παιχνίδι της σειράς η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα εξής: «Πέμπτη μέρα και πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τις Κορασίδες μας, που μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκαν του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας με 57-51 και κατέκτησαν αξία την πρόκριση τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων! Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 7-13, 16-15, 19-12 και 9-17. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους σας! Ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι οι Επιτυχίες θα συνεχιστούν και στην επόμενη τελική φάση του Πρωταθλήματος! Καλή επιτυχία»!

Οι αντίπαλοι

Οι αντίπαλοι της ομάδας της Καβάλας στους τελικούς θα είναι οι εξής: Σάββατο (18.00) ΟΑ Χανίων. Κυριακή (16.00) ΑΣ ΠΑΟΚ. Δευτέρα (17.00) Σύλλας Αιδηψού. Τρίτη (14.00) Κρόνος Αγ. Δημητρίου. Τετάρτη (10.00): Παναθηναϊκός.