Γιώργος Παγκαλίδης: Στόχος να βγούμε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα

Ο προπονητής της ομάδας κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μιλάει για την αήττητη πορεία στην β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και τις προσδοκίες στην τελική φάση στην Αιδηψό

Την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής τους στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που φέτος θα γίνει στην Αιδηψό, θα ζήσουν τα κορίτσια της ομάδας κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. Η πορεία τους στην Β’ φάση της Θεσσαλονίκης ήταν άπταιστη και μάλιστα κόντρα σε ομάδες που διέθεταν μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες. Οι παίκτριες του Γιώργου Παγκαλίδη, που και πέρσι συμμετείχαν στην ίδια φάση, ήταν ένα χρόνο νεαρότερες από τις αντιπάλους τους κι αυτό είναι κάτι που δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία τους, ενώ αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Για την πορεία της ομάδας και τις φιλοδοξίες της, μίλησε τη «ΝΕ» ο νεαρός προπονητής της.

Για την πορεία της ομάδας: «Πέρσι ξεκινήσαμε με τα κορίτσια μου ένα ταξίδι και είχαμε δώσει όλοι μια υπόσχεση ότι θα παλέψουμε για να βγάλουμε την ομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κάναμε μια καταπληκτική πορεία σύμφωνα και με τις ηλικίες των αθλητριών της ομάδας, μιας και τότε ήταν 2 χρόνια μικρότερες από τις αντιπάλους της Β’ φάσης. Φέτος έχοντας την εμπειρία της περσινής χρονιάς καταφέραμε να περάσουμε αήττητες και να προκριθούμε στους τελικούς».

Οι αντίπαλοι της β’ φάσης: «Ήμασταν αρκετά «διαβασμένοι» πάνω στους αντιπάλους που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στη Β’ φάση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ήμασταν, θεωρητικά τουλάχιστον, μια από τις δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Γνωρίζαμε απ’ την αρχή ότι ο πιο δυνατός αντίπαλος θα ήταν ο Απόλλων Πτολεμαίδας τον οποίο καταφέραμε να τον κερδίσουμε στο τελευταίο ματς της σειράς να τον κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες ήταν αξιόλογες. Για παράδειγμα η ΦΙΜΠΑ Πήγασος, απ’ την οποία πέρσι χάσαμε στη β’ φάση, μας δυσκόλεψε αρκετά».

Η μικρότερη σε ηλικία ομάδα: «Αυτή η ομάδα θα είναι, εκτός απροόπτου, η ίδια και την επόμενη χρονιά, αφού τα περισσότερα κορίτσια είναι του 2004, ενώ υπάρχουν κάποια του 2005 και ένα του 2006. Οπότε ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε μαζί και του χρόνου και ότι θα καταφέρουμε κάτι παρόμοιο. Άλλωστε όπως γνωρίζουμε ακόμα και η διαφορά ενός χρόνου σ’ αυτές τις ηλικίες παίζει μεγάλο ρόλο, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά και νοητικά. Όταν λοιπόν κερδίζουμε μεγαλύτερες σε ηλικία αντιπάλους, η αξία της επιτυχίας τους μεγαλώνει».

Οι αντίπαλοι της τελικής φάσης: «Κατ’ αρχήν όλα θα γίνουν πολύ γρήγορα και έτσι δεν θα προλάβουμε να κάνουμε σκάουτινγκ τις αντίπαλες ομάδες. Γυρίσαμε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) και κατά πάσα πιθανότητα θα αναχωρήσουμε για την Αιδηψό την Παρασκευή το πρωί! Ίσα – ίσα να γυρίσουμε στα σπίτια μας, τα κορίτσια να πλύνουν τα ρούχα τους και πάλι να φύγουμε, κάνοντας μια προπόνηση στο μεσοδιάστημα. Πάντως γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες με εμπειρία, όπως ο Κρόνος που διαθέτει παιδιά που έπαιζαν στην Α2 και ανέβηκαν στην Α1, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός που θα είναι ένα από τα φαβορί, ο ΑΟ Χανίων που κι εκεί κάποια κορίτσια έπαιζαν στην Α2 καθώς και η ομάδα της Αιδηψού. Εμείς θα παλέψουμε για έχουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και να βγούμε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα».

Πως εισπράττουν αυτή την επιτυχία τα κορίτσια; «Θεωρώ ότι τα παιδιά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν πετύχει. Είναι μια εμπειρία ζωής γι’ αυτές! Είναι πανευτυχείς και θέλουν όλοι μαζί να ζήσουμε το όνειρο και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».