Επιτραπέζια αντισφαίριση: Για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ατομικό η «δικιά μας» Λεμονιά Γκαϊντατζή

Η 12χρονη Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας κατέκτησε συνολικά τρία χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ομαδικό διπλό και ατομικό

Η 12χρονη Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας Λεμονιά Γκαϊντατζή διέπρεψε και πάλι και δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στις παγκορασίδες, καθώς πανηγύρισε τη 2η σερί πρωτιά στο αγώνισμα και μάλιστα στην έδρα της, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Η αθλήτρια της Καβάλας δεν έχασε ούτε σετ και στον τελικό κατέβαλλε την εντυπωσιακή 10χρονη αθλήτρια από τη Χίο Βασιλική Μπουλά. Επιπλέον, η Γκαϊντατζή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό παγκορασίδων με τη συμπαίκτριά της στην Καβάλα Ζωή Καζάκου, ενώ είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό.

Στο απλό παγκορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να φτάσει στην πρωτιά. Με τους τίτλους του 2018 και του 2019 στο απλό μάλιστα, ισοφάρισε την επίδοση της Έλλης Φίσερ από τη διετία 2012-2013, της σπουδαίας αθλήτριας από τη Βούλα, που δυστυχώς αναγκάστηκε να διακόψει τον πρωταθλητισμό λόγω της περιπέτειας υγείας που αντιμετώπισε πριν από δύο χρόνια.

Η Γκαϊντατζή πήρε τη νίκη απέναντι στη Βασιλική Μπουλάμε 3-0 σετ (11-2, 11-9, 11-7). Στην πορεία της μέχρι το τελικό η πρωταθλήτρια από την Καβάλα αναδείχτηκε αρχικά νικήτρια στο 1ο γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-0 σετ την Αμαλία Γκογκάκη και την Αλεξάνδρα Μπιτχαβά. Επίσης με 3-0 νίκησε τη Γεωργία Γιάγκου στη 16άδα, τη Μαύρα Κοντοπούλου στην 8άδα και τη Γεωργία Σπανού στην 4άδα.

Τα δύο πρώτα φαβορί τέλος έφτασαν στον τελικό του διπλού παγκορασίδων. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ζωή Καζάκου είχαν μία ακόμα κόντρα με τις Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού, ύστερα από τον κυριακάτικο τελικό του ομαδικού με την Καβάλα και τις Σάρισες Φλώρινας. Τα κορίτσια από τα τοπικό σωματείο είχαν τον πρώτο λόγο και το έδειξαν στην πράξη νικώντας με 3-0 (11-9, 11-3, 11-8).

*Πηγή: httf.gr