Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι: «Χρυσή» η Καλαμούκου, «αργυρή» η Αποστολακάκη

Εξαιρετική και την φετινή χρονιά η παρουσία των νεαρών σκακιστών της Καβάλας στη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα

Με ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο επιστρέφει στην βάση της η αποστολή της Καβάλας που συμμετείχε στα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα σκάκι που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου!

Συγκεκριμένα η Γιολάντα Καλαμούκου κατέκτησε την 1η θέση και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας στην κατηγορία Κ-12, με 6,5 βαθμούς, παίζοντας εξαιρετικά κυρίως στους τελευταίους γύρους, όπου έδειξε υπομονή και γερά νεύρα προσθέτοντας το όνομα της δίπλα στις δεκάδες πρωταθλήτριες που έχει αναδείξει το Καβαλιώτικο σκάκι.

Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε από την Βάλια Αποστολακάκη που συμμετείχε στην κατηγορία Κ-14 και κέρδισε 6,5 βαθμούς. Η ισοπαλία στον τελευταίο αγώνα της ήταν αρκετή για να πάρει το αργυρό μετάλλιο παίζοντας σταθερά σε όλο το τουρνουά.

Όσο για την Ευγενία Τζιβελεκίδου, προτίμησε να κάνει πολύ πιο δύσκολη την αποστολή της γι’ αυτό και θέλησε να δοκιμαστεί στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 16 ετών και με τους 5,5 βαθμούς που κατέκτησε πήρε την καθόλου ευκαταφρόνητη 7η θέση της τελικής κατάταξης.

Απ’ εκεί και πέρα, στην κατηγορία Α-14, ο Δημήτρης Στεφάνου με 5,5 βαθμούς πήρε την 8η θέση και ο Γρηγόρης Καλαμούκος με 4,5 βαθμούς την 17η. 8ος τερμάτισε και ο Νεοκλής Δριστέλλας με 6 βαθμούς στην κατηγορία Α-12, ενώ ο Χάρης Θεοδωρίδης με 5 βαθμούς ήταν 7ος στα στην κατηγορία Α-10.

Στα κορίτσια Α-10 η Αγγελίνα Καρανάσου με 4 βαθμούς πήρε την 14η θέση, ενώ οι νεότεροι σκακιστικές της Καβαλιώτικης αποστολής, οι Χαράλαμπος Παπακυριακού και Διονύσης Μερκουρόπουλος, πήραν το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες διοργανώσεις, κατακτώντας την 16η και 17η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Α-8 με 4 βαθμούς.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία πολλών νεαρών σκακιστών από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων ΑΜΘ, στην διοργάνωση με καλύτερη αυτή της Κωνσταντίνας Μανιάτη από την Ξάνθη που στην κατηγορία Κ-10 κατέκτησε την 4η θέση.