ΓΣ Ελευθερούπολης: Πήρε Μοτσενίγο, πάει για πλέι – μέικερ

Ο προπονητής της ομάδας Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλάει για την προετοιμασία και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα

Την ικανοποίηση του για τον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η μεταγραφική προσπάθεια στην ομάδα του, εν όψει της παρθενικής της παρουσίας στην Α2 Εθνική κατηγορία, εξέφρασε ο προπονητής του ΓΣ Ελευθερούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο κόουτς που συνέδεσε το όνομα του με την κατακόρυφη άνοδο του συνόλου στο μπασκετικό στερέωμα της χώρα μας μίλησε στη «ΝΕ» για τους επόμενους στόχους του ΓΣΕ, ενώ αναφέρθηκε και στους παίκτες που προστέθηκαν μέχρι στιγμής στο ρόστερ του συλλόγου.

7 Εβδομάδες προετοιμασία

Αρχικά τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο μέσο του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας και μπορώ να πω ότι βαδίζουμε πολύ καλά. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα του Ιουλίου θα έχει κλείσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ρόστερ εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος και θα αφήνουμε κάποια θέση κενή για την συνέχεια. Η προετοιμασία μας θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Αυγούστου για να έχουμε ένα περιθώριο 7 εβδομάδων να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την έναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου».

Έρχεται και μεταγραφή από την αγορά της Καβάλας

Η ομάδα μέχρι στιγμής ανακοίνωσε την απόκτηση των Σταμάτη Μπένα Απόλλωνα Δεληγεώργη καθώς και του Σπύρου Μοτσενίγου, ενώ ο όπως τόνισε ο προπονητής ο επόμενος (βασικός) στόχος της είναι η απόκτηση ακόμα ενός πλέι – μέικερ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μια μεταγραφή νεαρού αθλητή από την αγορά της Καβάλας, η οποία αν όλα πάνε καλά θα ανακοινωθεί άμεσα.

«Πλησιάσαμε πρώτοι τον Μοτσενίγο»

Σχολιάζοντας τους παίκτες που αποκτήθηκαν από την ομάδα του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είπε «ο Μπένας είναι ένας πολύ έμπειρος και ικανός αθλητής που προέρχεται από μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει πολύ. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Δεληγεώργη μιας και πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη για την ομάδα μας». Σε ότι αφορά την τελευταία μεταγραφική κίνηση, αυτή του Σπύρου Μοτσενίγου, που ήταν και αυτή που προκάλεσε και την μεγαλύτερη αίσθηση ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι ο ΓΣΕ ήταν η πρώτη ομάδα τον πλησίασε την φετινή περίοδο και εξέφρασε την ικανοποίηση του που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση που του έγινε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τον γνωρίζουμε πολύ καλά και ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη και χαρακτήρα, ο οποίος έπαιζε βασικό ρόλο στις ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι στιγμής, ενώ έχει επίσης και πολύ καλά στατιστικά».

Η Ανακοίνωση

Αναφορικά με την μεταγραφή του Σπύρου Μοτσενίγου, η Ελευθερούπολη με την συγκεκριμένη μεταγραφή έδειξε ότι έχει υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα και ότι «ψωνίζει» από το «πάνω ράφι». Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ μετά το 2015 και όταν είχε αφήσει τον Πανιώνιο για το Παγκράτι έχει συνεχώς ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα την διετία στον Χολαργό, όπου κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα των Βορείων προαστίων να κερδίσει την άνοδο του στην Basket League. Πέρυσι με την ομάδα του Διαγόρα Δρυοπιδέων είχε 9,2 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 30 αναμετρήσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Μοτσενίγου αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνουμε την απόκτηση του Σπύρου Μοτσενίγου. Γεννήθηκε στις 1Ιανουαρίου 1992. Έχει ύψος 1.94. Η καριέρα του: 2009-2010: Ερμής Περάματος, 2011-2012: Ρέθυμνο, 2012-2015: Πανιώνιος, 2015-2016: Παγκράτι, 2016-2018: Χολαργός, 2018-2019: Διαγόρας Δρυοπιδέων, Διεθνής με τις Εθνικές Παίδων, Εφήβων και άλλοτε αρχηγός με την Εθνική Νέων Ανδρών. Πάμε γερά Σπύρο. Καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΓΣΕ».