Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων: Άρωμα… Καβάλας και στο Καζάν

Πολλοί καλοί οι χρόνοι και τα πλασαρίσματα για τον 17χρονο Δημήτρη Ζουμπούλογλου, με προπονητή τον Γιώργο Πουλαρινό, «δείχνοντας» το μέλλον της κολύμβησης-Νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 4Χ200μ ελεύθερο

Οι Έλληνες κολυμβητές συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Καζάν της Ρωσίας.

Στην ελληνική αποστολή υπήρχε και άρωμα… Καβάλας, καθώς μετά το ρεκόρ των προκριματικών στα 4Χ200μ ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, ο Κωνσταντίνος-Μανώλης Στάμου ο Δημήτρης Μάρκος και ο «δικός μας» Δημήτρης Ζουμπούλογλου με προπονητή τον Γιώργο Πουλαρινό έκαναν νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με 7:24.01 και τερμάτισαν στην 4η θέση του τελικού.

Στο ατομικό ο Ζουμπούλογλου, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- είναι ένα από τα μεγάλα κολυμβητικά ταλέντα της χώρας και προπονείται εδώ και 4 χρόνια καθημερινά στο Κολυμβητήριο της Καβάλας, εντός κι εκτός πισίνας, ανήκοντας στην ομάδα του Πανσερραϊκού, κατετάγη 38ος με 51.66, ενώ στα 4×100 ελεύθερο σκυτάλη κατέκτησε τη 10η θέση.

Συμμετείχαν:

  • Στέργιος Μπίλας  51.12
  • Δημήτρης Ζουμπούλογλου 50.67
  • Θόδωρος Ανδρεόπουλος 51.11
  • Κωνσταντίνος-Μανώλης Στάμου 51.20

Η συγκομιδή των μεταλλίων για την ελληνική αποστολή

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική αναδείχθηκε ο Απόστολος Παπαστάμος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας μία τρομερή κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος και τερμάτισε σε 1:59.93.

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε 15 λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή, λίγη ώρα μετά τον θρίαμβο του Απόστολου Παπαστάμου, καθώς ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. πρόσθιο, κάνοντας χρόνο 28.16.