Πανελλήνιο στίβου Κ-16: Η Καβάλα ετοιμάζεται για νέα ρεκόρ

Συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του δήμου Καβάλας και των αθλητικών σωματείων για τους αγώνες που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στο «Ανθή Καραγιάννη»

Για μια διοργάνωση που θα είναι εφάμιλλη αν όχι καλύτερη με αυτές των τριών προηγούμενων χρόνων, αλλά και σαφώς πιο επαρκής και αρτιότερη με τα πανελλήνια πρωταθλήματα άλλων κατηγοριών που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες σε Κατερίνη, Τρίκαλα αλλά και Λάρισα, είναι έτοιμη η Καβάλα. Το Σαββατοκύριακο στο «Ανθή Καραγιάννη» θα φιλοξενηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων – παγκορασίδων ή αλλιώς Κ-16, στο οποίο αναμένεται νέο ρεκόρ συμμετοχών από τα σωματεία των 30 νομών της χώρας που θα συμμετέχουν στους αγώνες του Βορρά (οι αγώνες του Νότου θα διεξαχθούν τις ίδιες ημερομηνίες στην Χαλκίδα). Υπολογίζεται ότι οι αθλητές που αγωνιστούν θα ξεπεράσουν τους 1000, ενώ αν σ’ αυτούς προστεθούν οι συνοδοί και οι γονείς τους ο συνολικός αριθμός που θα βρεθούν στην Καβάλα αυτό το διάστημα θα ξεπεράσει τις 3000. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πληρότητες 100% στα ξενοδοχεία της πόλης και πλέον  οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής εξυπηρετούνται με Airbnb και αυτό με αρκετή δυσκολία.

Για τους μεγάλους αυτούς αγώνες παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/7) συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας, από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου και τους εκπροσώπους των 3 ομίλων στίβου της Καβάλας καθώς και τον (Καβαλιώτη) εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ.

Γιώργος Φιλόσογλου: «Ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται την Καβάλα»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Φιλόσογλου τόνισε ότι «φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που η Καβάλα φιλοξενεί τέτοιους αγώνες, μετά το κενό 2000-2016, όπου υπήρχε ένα μεγάλο κενό. Αυτά τα 4 χρόνια ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται την Καβάλα, τους συλλόγους και τους ανθρώπους της. Η παρουσία τόσου κόσμου για το Πανελλήνιο στίβου δίνει πρόσθετη αξία στην πόλη και αναβαθμίζει το τουριστικό της προϊόν. Η στενή σχέση που έχει δημιουργήσει ο δήμος Καβάλας με το στίβο, έχει συμβάλει στην άνοδο των ομίλων του στην κατάταξη του ΣΕΓΑΣ και στην αύξηση των παιδιών που ασχολούνται με τον στίβο. Ελπίζω και εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει αυτή τη σχέση που δημιουργήσαμε. Έχει υποσχεθεί ότι θα το κάνει. Μένει να το δούμε…»

Σάββας Νικολαίδης: «Ο ΣΕΓΑΣ ελπίζει στην ίδια καλή συνεργασία και με τη νέα διοίκηση του δήμου»

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σάββας Νικολαίδης, αρχικά ευχαρίστησε τον Γιώργο Φιλόσογλου αλλά και την απερχόμενη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και τόνισε ότι «ελπίζουμε ότι η ίδια συνεργασία θα συνεχιστεί και με τη νέα διοίκηση». Έχοντας εικόνα για την κατάσταση που επικράτησε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα (άλλων κατηγοριών) σε Κατερίνη και Τρίκαλα είπε ότι «η Ομοσπονδία είναι πολύ δυσαρεστημένη από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις. Στην Καβάλα όμως είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και τον ήλιο και την βροχή».

Ακόμα μια ευκαιρία για να γνωρίσει ο κόσμος της Καβάλας τον στίβο

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υπεύθυνοι των συλλόγων της Καβάλας, με την πρόεδρο του ΟΚΑΚ Κατερίνα Δράκου να λέει ότι «η Καβάλα και φέτος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι έχει υποδομές, τεχνογνωσία και παράδοση και κακό γιατί πρέπει συνέχεια να ξεπερνάει τον εαυτό της». Όσο για τον Τάσο Ιωαννίδη του ΟΚΑΦ τόνισε ότι «είναι σίγουρο ότι ακόμα μια χρονιά η Καβάλα θα καταφέρει να πετύχει την αποστολή της» και κάλεσε τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ενώ ο έφορος στίβου του ΑΟΚ Δημήτρης Αρβανιτίδης κάλεσε τον κόσμο να γνωρίσει τον στίβο.