Μπάσκετ: Η «Σάντα» έρχεται…

Η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας οργανώνεται και ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα και είναι έτοιμη να κάνει αισθητή την παρουσία της και πάλι

Ένα νέο και πολύ φιλόδοξο ξεκίνημα θα επιχειρήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας! Ο σύλλογος δεν θα εκπροσωπηθεί τη νέα χρονιά μόνο με το ανδρικό του τμήμα, αλλά θα έχει παρουσία τόσο στους εφήβους, όσο και στους παίδες για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Μυτικόπουλος – Παλλάδα

Η πρώτη κίνηση γι’ αυτή τη νέα αρχή στην συμπαθέστατη ομάδα της «Σάντα» ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Χρήστο Μυτικόπουλο που θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας με την διοίκηση του συλλόγου στην ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας να τονίζει ότι «η ταύτιση φιλοσοφίας και απόψεων συντέλεσαν στην εδραίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Διοίκηση και προπονητής εργάζονται καθημερινά για τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου προστέθηκε και η Μαντώ Παλλάδα, η οποία ως αθλήτρια αγωνίσθηκε στην Β’ και Α2′ Εθνική κατηγορία με τον Αστέρα Καβάλας, στην Α2 Εθνική κατηγορία με την Ε.Κ. Καβάλας, τον ΑΟΣ και τους Τιτάνες Δράμας και στην Α1 Εθνική κατηγορία με τον ΓΑΣ Κομοτηνής.

Οι «σημαίες» στον ιστό τους

Σε ότι αφορά το ρόστερ του συλλόγου, κατ’ αρχήν η «Σάντα» κράτησε τις «σημαίες» της ομάδας στον ιστό της ανανεώνοντας την συνεργασία με τους εμβληματικούς αρχηγούς της, Μπάμπη Ζωτίδη και Γιώργο Ρότσα! «Η προσωπικότητα τους, η αγωνιστική τους νοοτροπία και η μπασκετική τους αξία αποτελούν παρακαταθήκη για τον σύλλογο και παράδειγμα για τους νέους αθλητές μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης, η οποία ανακοίνωσε επίσης και την παραμονή για 8η συνεχόμενη χρονιά του Νίκου Μητρούλη στο έμψυχο υλικό της. «Ο Νίκος Μητρούλης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας μας, από την πρώτη χρονιά στη γ’ εθνική κατηγορία, την σεζόν 2012-2013», τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Απ’ εκεί και πέρα την πράσινη φανέλα της ομάδας θα συνεχίσουν να φορούν και τη νέα χρονιά όλοι οι φοιτητές της. Η ανακοίνωση αναφέρει «οι Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Ντάτσης, Δημήτρης και Πελοπίδας Μπαλαμπουγιούκης Τάσος και Παναγιώτης Κοντογιαννόπουλος και Σπύρος Παραλίκας θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην οικογένεια της «Σάντα»! Η Καβάλα δεύτερη πατρίδα τους και η «Σάντα» δεύτερη οικογένεια τους»!

Έκπληξη με Κωνσταντάρα

Όσο για την μεταγραφική έκπληξη της, αυτή ήταν σίγουρα η απόκτηση Δαμιανού Κωνσταντάρα, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον ΓΣ Ελευθερούπολης. Ο Δαμιανός είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών που πρόσφατα συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πολωνία , ενώ με τον ΓΣΕ κατέκτησε τρεις συνεχόμενες ανόδους, στην Γ’ Εθνική , στην Β’ Εθνική και στην Α2 Εθνική κατηγορία . Υπήρξε σημαντικό μέλος της εφηβικής ομάδας του ΓΣΕ που κατέκτησε την πέμπτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κρήτης.

Και εφηβικό τμήμα

Τέλος, ύστερα από τρία χρόνια η Αγία Βαρβάρα αποκτά και πάλι εφηβικό τμήμα με ένα ελπιδοφόρο και ανταγωνιστικό σύνολο. Αποκτήθηκαν οι Πρόδρομος Καρατζιδης και Βασίλης Βρεττός από τον Αστέρα Καβάλας και οι Λάζαρος και Μιχάλης Μάρκου από τον ΑΟΚ. Στο ρόστερ παραμένει ο Άρης Παράσχου, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα της «Σάντα» και φέτος πέρα από τη συμμετοχή του στην κατηγορία ανδρών αναλαμβάνει και την θέση του αρχηγού του εφηβικού τμήματος. Παράλληλα παραμένουν στο ρόστερ οι Χριστόφορος Κουντουρατζής, Δημήτρης Κεσόπουλος και Δημήτρης Χαμαλίδης από το παιδικό τμήμα. Παραμένουν μια – δύο προσθήκες για την ολοκλήρωση του ρόστερ!