Πανελλήνιο Στίβου Κ16 – Καβάλα:  Ρεκόρ συμμετοχών, «χρυσό» στη διοργάνωση [Φωτογραφίες]

1250 αθλητές από 180 συλλόγους πήραν μέρος στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη»

Με ένα νέο μεγάλο ρεκόρ από πλευράς συμμετοχής αθλητών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/7) στην Καβάλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ-16 του Βορείου Ομίλου! Συνολικά το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου στο «Ανθή Καραγιάννη» δοκίμασαν τις δυνάμεις τους 1250 αθλητές από περίπου 180 σωματεία, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών στην Καβάλα! Στο ρεκόρ αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι ο ΣΕΓΑΣ προσέθεσε στο πρωτάθλημα ακόμα μια ηλικιακή κατηγορία, ωστόσο ακόμα και έτσι το νούμερο είναι εντυπωσιακό! Από τους 1250 αθλητές, οι 770 ήταν κορίτσια και οι 480 αγόρια, που ήρθαν στην Καβάλα με τους γονείς, προπονητές και τους συνοδούς τους από 29 νομούς της χώρας από συλλόγους από τη Λαμία έως τον Έβρο. Συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκαν σύλλογοι από τη Φθιώτιδα, την Κέρκυρα, τις περιφέρειες Ηπείρου και Θεσσαλίας καθώς και από όλη την Βόρεια Ελλάδα!

Τα… μούσκεψε το απόγευμα της Κυριακής

Το Σάββατο οι αγώνες διεξήχθησαν κανονικά παρά τα απειλητικά σύννεφα, ωστόσο η βροχή που έπεσε την Κυριακή το απόγευμα δυσχεραίνει τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών και οδήγησε στην διακοπή των αγώνων για περίπου 20 λεπτά! Τα αγωνίσματα συνεχίστηκαν ακόμα και με το… ψιλόβροχο, χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών που πρόσφεραν τα μέγιστα και οι οποίοι προήλθαν κυρίως από τις τάξεις του ΟΚΑ Καβάλας (με επικεφαλής την πρόεδρο του Κατερίνα Δράκου), ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον υπάλληλο του σταδίου, που πολλές φορές «πάλευε» μόνος του για να λύσει προβλήματα και να εξυπηρετήσει την διοργάνωση και τις ανάγκες της.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια που διοργανώνονται οι Πανελλήνιοι αγώνες στην Καβάλα, σημειώθηκαν 3 περιστατικά σοβαρών τραυματισμών. Δύο το Σάββατο, με έναν αθλητή του τριπλούν από τη Νάουσα που υπέστη κάταγμα και με έναν του ύψους από τις Σέρρες που χτύπησε στο γόνατο και ένα την Κυριακή με αθλήτρια στα 80 μ. με εμπόδια. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Χρυσό η ομάδα 4 x 300 αγοριών του ΟΚΑΚ

Στον αθλητικό τομέα η Καβάλα είχε ορισμένες σημαντικές επιτυχίες. Την μεγαλύτερη την σημείωσε στην 2η ημέρα των αγώνων η ομάδα 4 x 300 των αγοριών του ΟΚΑΚ (αποτελούμενη από τους Ελευθεριάδη, Βουλγάρογλου, Μαυρόπουλο και Λασκαράκη) που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Στην 1η ημέρα Γιώργος Βουλγάρογλου σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ πήρε την 2η θέση στα 300 μ. με 36.99, ενώ ο Γιώργος Ελευθεριάδης στο ίδιο αγώνισμα πήρε την 3η θέση με 41.64.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία αγωνίστηκε στο πένταθλο και με τους 3.612 βαθμούς που συγκέντρωσε (η επίδοση αποτελεί ατομικό ρεκόρ) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Σε ότι αφορά τον ΟΚΑ Φίλιππος Καβάλας Νίκη Κουτσουμάνη στα 300 μέτρα σημείωσε χρόνο 41.71 και κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Στη μνήμη του Στέφανου Καράμπελα

Αξίζει να τονιστεί ότι το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16, που στέφθηκε για ακόμα μια φορά από διοργανωτική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του αειμνήστου Στεφάνου Καραμπελα τέως προέδρου του ΟΚΑ Καβάλας. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στο δήμο Καβάλας και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, καθώς και σε όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν ακατάπαυστα και… βράχηκαν αρκετά για να φέρουν με επιτυχία την αποστολή τους σε πέρας.