ΓΣΕ – Βόλεϊ Κοριτσιών: Άφησαν το γήπεδο και γνώρισαν τη βιβλιοθήκη… [φωτογραφίες]

Επίσκεψη της ομάδας βόλεϊ του συλλόγου στην δημοτική βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης

Τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ του ΓΣ Ελευθερούπολης άφησαν για λίγο το γήπεδο και τις προπονήσεις και βρέθηκαν στην δημοτική βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης για να γνωρίσουν όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν ένα πραγματικό θησαυρό που βρίσκεται δίπλα τους. Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Η αγάπη για τα βιβλία είναι ένα ποτήρι άλλοτε μισοάδειο, άλλοτε μισογεμάτο. Η μόνη ελπίδα να το γεμίσουμε με φρέσκο νεράκι είναι να κατορθώσουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά τη βιβλιοφιλία. Δύσκολο εγχείρημα ομολογουμένως στην εποχή των πολλαπλών και καταιγιστικών ερεθισμάτων, που την προσοχή των μικρών και…μεγάλων παιδιών διεκδικούν καθημερινά η τηλεόραση, το κινητό, ο υπολογιστής και το τάμπλετ!

Ωστόσο, «μια μέρα εκπαίδευσης κι επικοινωνίας είναι πάντα μια διαφορετική μέρα»!

Η ομάδα βόλεϊ του ΓΣ Ελευθερούπολης, κάναμε ένα βήμα και περάσαμε το κατώφλι της δημόσιας βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης. Συζητήσαμε, γνωρίσαμε και ξεφυλλίσαμε βιβλία αλλά και την ιστορία της βιβλιοθήκης, διαπιστώνοντας ξανά, πως έχουμε έναν πραγματικό θησαυρό δίπλα μας!

Ένα βιβλίο δε ζητά τίποτε από εμάς… περιμένει υπομονετικά σε ένα ράφι για να μας δώσει τις πληροφορίες του, να μας βγάλει από αδιέξοδα και να μας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς.

Ας δωρίσουμε το δώρο του διαβάσματος στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας, ας θυμίσουμε κι ας θυμηθούμε ότι το βιβλίο είναι θησαυρός, χαρά, παιχνίδι, απόλυτη σοβαρότητα, γλέντι, γιορτή!

Ευχαριστούμε θερμά την κα Δέσποινα Βασιλακοπούλου για την πολύτιμη βοήθεια, καθοδήγηση και ξενάγηση στον κόσμο των βιβλίων»!