Να «ανοίξει ο δρόμος» για το αναρριχητικό πεδίο της Ν. Ηρακλείτσας

Οι ορειβατικοί σύλλογοι της Καβάλας χρειάζονται την συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την συντήρηση και την βελτίωση της πρόσβασης στο βράχο της χερσονήσου της Ρέμβης

Κάθε καλοκαίρι δεκάδες αναρριχητών κατακλύζουν καθημερινά το αναρριχητικό πεδίο της Ρέμβης στη Ν. Ηρακλείτσα. Μολονότι οι περισσότεροι είναι Έλληνες από τις γύρω περιοχές, εν τούτοις πολλοί ξένοι αναρριχητές επωφελούνται επίσης από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του βράχου της χερσονήσου της Ρέμβης και τη μοναδική θέα στη Θάσο και την πόλη της Καβάλας.  Μάλιστα ορισμένες ημέρες, οι ξένοι, είναι και περισσότεροι από τους ντόπιους αναρριχητές

Το αναρριχητικό αυτό πεδίο συντηρείται από τους ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, διαθέτοντας το χρόνο και υπομένοντας το οικονομικό κόστος που κάτι τέτοιο απαιτεί. Διαθέτει πάνω από 100 διαδρομές αναρρίχησης, μικρής μέσης και μεγάλης δυσκολίας, προσφέροντας έτσι την ποικιλία δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις των αθλητών.

Η Ρέμβη, αποτελεί ένα από τα πρώτα αναρριχητικά πεδία στη Βόρεια Ελλάδα, και από τα παλαιότερα της χώρας, με τις πρώτες διαδρομές να έχουν ανοιχτεί από τη δεκαετία του 80.

Δυστυχώς, παρά την πολυπληθή παρουσία αναρριχητών, η πρόσβαση για το αναρριχητικό πεδίο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και μάλιστα, μετά την τελευταία κακοκαιρία, ο δρόμος έχει υποστεί φθορές σε πολλά σημεία του, με αποτέλεσμα η προσέγγιση να καθίσταται δυσχερής. Έως εκ τούτου κρίνονται απαραίτητα τα έργα που θ’ αποκαταστήσουν τις ζημιές και θ’ αποδώσουν εκ νέου το πεδίο στους λάτρεις του αθλήματος.

Οι ορειβατικοί σύλλογοι της περιοχής θεωρούν καθήκον τους τη φροντίδα του αναρριχητικού πεδίου, ενώ με την αρωγή των τοπικών φορέων θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες συνθήκες και προοπτικές, για την ανάπτυξη του δημοφιλούς (και ολυμπιακού πλέον) αθλήματος της αναρρίχησης, το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα προσδώσει ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης ειδικού τουρισμού με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας.