Βερούλειο Στάδιο: Αλλαγή στο πλάνο των εγκαινίων λόγω… ασάφειας

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα κοπεί τελικά η κορδέλα στο ανακαινισμένο ιστορικό γήπεδο της Καβάλας, εξ αιτίας λάθους στο υλικό του τεχνητού χλοοτάτηπα

Τους λόγους της ανατροπής του αρχικού σχεδιασμού για εγκαίνια στο Βερούλειο στάδιο στο τέλος του Ιουλίου, εξήγησε μιλώντας στο ALPHA Radio 88.6 ο Γιώργος Φιλόσογλου. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Καβάλας έκανε λόγο για μια… ασάφεια που υπήρχε στην μελέτη του έργου που αφορούσε το υλικό πλήρωσης του πλαστικού χλοοτάπητα, η οποία καθυστέρησε την διαδικασία επιλογής του μέχρι την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας, το οποίο κλήθηκε τελικά να αποφασίσει.

Οι δύο επιλογές στο υλικό πλήρωσης του τεχνητού χλοοτάτηπα

Αφού αρχικά τόνισε ότι «δεν νομίζω ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα απομακρυνθούμε πολύ από τις 30 Ιουλίου», επισήμανε ότι «είχε προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με μια ασάφεια που υπήρχε μέσα στη μελέτη του έργου και αφορούσε και αφορούσε το υλικό πλήρωσης των πλαστικών γηπέδων. Ενώ σ’ αυτήν θα έπρεπε να περιγράφεται μια από τις δύο εκδοχές, εκ παραδρομής ή λάθους περιγραφόταν δύο, οι οποίος πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις που ζητούσαμε (ασφάλειας, υγείας και να είναι επιπέδου FIFA τελευταίας γενιάς).




Ο ανάδοχος βλέποντας αυτή την ασάφεια προσέφυγε στην υπερκείμενη αρχή για να αποσαφηνιστεί το θέμα και να ξέρει κι αυτός τι θα κάνει. Το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να επιλέξει ένα από τα δύο υλικά. Το πρώτο ήταν ένα μείγμα κοκοφοίνικα με φελλό (το οποίο χρησιμοποιείται για κλειστά γήπεδα) που η ετήσια συντήρηση του κοστίζει 100 χιλ. ευρώ το χρόνο, συν την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος, ενώ το δεύτερο ήταν χαλαζιακή άμμος (SBR) που η ετήσια συντήρηση του κοστίζει 6 χιλ. ευρώ το χρόνο. Τελικά επιλέχτηκε το δεύτερο, κάτι για το οποίο συμφωνεί και ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης».

«Σε 10 ημέρες θα έχουμε τελειώσει…»

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών απ’ εδώ και πέρα ο κ. Φιλόσογλου είπε ότι «αν όλα πάνε καλά, Τετάρτη ή Πέμπτη θα αρχίσει να στρώνεται ο πλαστικός τάπητας στα 4 γήπεδα που δημιουργηθούν περιμετρικά του κεντρικού γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα, και παράλληλα αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες (όπως πχ το ταρτάν) που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το έργο. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι η διαδικασία της τοποθέτησης του πλαστικού τάπητα και του υλικού πλήρωσης δεν είναι χρονοβόρα. Άρα υπολογίζουμε ότι κι αυτό το τελευταίο βήμα θα γίνει μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας με 10 ημέρες, οπότε τότε θα είμαστε πραγματικά έτοιμοι. Είχαμε πει βεβαίως ότι τα εγκαίνια μπορούν να γίνουν στις 30 Ιουλίου, αλλά αυτές οι καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή(συν το πρόβλημα με το υλικό πλήρωσης) μας έβγαλαν εκτός προγράμματος. Αν όλα πάνε καλά λοιπόν σε 15 ημέρες από τώρα θα μπορέσουμε να κάνουμε τα εγκαίνια ενός έργου που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα στην θητεία της Δήμητρας Τσανάκα, από ίδιους πόρους του Δήμου Καβάλας και δεν θα φτάσουμε στο τέλος της παράτασης που ζήτησε ο ανάδοχος δηλαδή το τέλος Αυγούστου».

Τα καλύτερα υλικά της αγοράς

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος αθλητισμού αναφέρθηκε και στα υλικά που τοποθετήθηκαν στο Βερούλειο, λέγοντας ότι ήταν τα καλύτερα δυνατά. «Τα υλικά που τοποθετήθηκαν ήταν τα καλύτερα στην αγορά και κόστισαν ακριβά. Για παράδειγμα στους πυλώνες φωτισμού LED επιλέχτηκαν Ιταλικοί προβολείς τελευταίας γενιάς. Κάθε ένα από τα 6 κομμάτια του κάθε πυλώνα κοστίζει 5 με 6 χιλ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα όμως σ’ ένα βάθος χρόνο θα αποσβεστούν και θα υπάρχει και κέρδος λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τους πυλώνες του «Ανθή Καραγιάννη». Ακόμα και τα είδη υγιεινής στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες τα οποία αγοράστηκαν από τοπικές επιχειρήσεις είναι από τα καλύτερα στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά!