Παύλος Δερμιτζάκης: Να… χαίρονται οι φίλαθλοι που δεν βγάζουμε ανακοινώσεις

Συνέντευξη του προπονητή του ΑΟΚ και απαντήσεις για την προετοιμασία της ομάδας, για την φιλοσοφία της στις μεταγραφές και την… απουσία ανακοινώσεων

Μήνυμα στους φιλάθλους του ΑΟΚ να μην ανησυχούν για την ομάδα και το μέλλον της στο πρωτάθλημα της Football League στέλνει με δηλώσεις του ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο τεχνικός της Καβάλας μίλησε για τις κινήσεις που γίνονται αυτή την εποχή για την διαμόρφωση του ρόστερ του συλλόγου, για την φιλοσοφία που διέπει τον ίδιο αλλά και την διοίκηση αναφορικά με τις οικονομικές συμφωνίες που έγιναν ή θα γίνουν με ποδοσφαιριστές που αγωνιστούν το σύλλογο, αλλά και για το πως θα προετοιμαστεί η ομάδα το επόμενο διάστημα.

Από την άλλη εβδομάδα οι ανακοινώσεις…

Αρχικά σχολιάζοντας τις ανησυχίες φίλων του ΑΟΚ για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις (πέραν αυτή της διεξαγωγής του 2ου σταδίου της προετοιμασίας στο Βώλακα), ο Καβαλιώτης προπονητής τόνισε ότι «αυτό που έχω να πω στους φίλους της ομάδας είναι ότι δεν θα πρέπει ανησυχούν αφού όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όταν πρέπει, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε η εικόνα που θα δίνει η Καβάλα θα είναι αυτή που αρμόζει στην αξία αλλά και στην ιστορία της. Θα έλεγα μάλιστα στους φιλάθλους μας, ότι θα πρέπει να χαίρονται γιατί δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, μιας και τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην ομάδα και όλα κινούνται βάση προγραμματισμού. Όταν θα είμαστε έτοιμοι απ’ όλες τις απόψεις θα έρθουν και οι ανακοινώσεις. Εκτιμώ ότι αυτό θα αρχίσει να γίνεται από την επόμενη εβδομάδα»! Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι λόγω του γεγονότος ότι ο ΑΟΚ δεν είναι ακόμα επίσημα ΠΑΕ δεν μπορεί να «κλείσει» κάποιες μεταγραφές οριστικά! «Συμφωνίες υπάρχουν με παίκτες, αλλά ακόμα δεν έχουν πέσει υπογραφές και για τυπικούς λόγους» τονίζει ο προπονητής της ομάδας.

Προετοιμασία 8 εβδομάδων

Σε ότι αφορά την προετοιμασία της ομάδας, αυτή θα ξεκινήσει την Δευτέρα 5 Αυγούστου, με τους ποδοσφαιριστές εκείνες τις ημέρες να κάνουν τις απαραίτητες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις. Η αποστολή θα «ανεβεί» στο Βώλακα ή το Σάββατο 17 ή την Δευτέρα 19 Αυγούστου και θα μείνει εκεί μέχρι τις 28 του μηνός. «Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, εκτιμώ ότι μια προετοιμασία 8 εβδομάδων είναι αρκετή για να είναι η ομάδα έτοιμη για τις υποχρεώσεις της», σχολιάζει ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Παραμένουν Κέρθι και Ντουρτμές

Τις επόμενες ημέρες θα κλείσει πλήρως ο κύκλος των επαφών και των συζητήσεων με παίκτες της ομάδας που αγωνίστηκαν πέρσι σ’ αυτήν. Όπως έγινε γνωστό ο Κέρθι και ο Ντουρτμές θα συνεχίσουν στον ΑΟΚ, ενώ ανάλογη κουβέντα θα γίνει σύντομα και με τον Μπλιό. «Όταν κλείσει αυτός ο κύκλος, θα δούμε τα κενά που έχουμε στο ρόστερ μας και απ’ εκεί και πέρα θα κινηθούμε στις μεταγραφές» αναφέρει ο κόουτς, που επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι τα γραφεία της ομάδας κατακλύζονται από προτάσεις μάνατζερ. «Νομίζω ότι αυτό ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενο» σχολιάζει και συνεχίζει λέγοντας «από την στιγμή που ο ΑΟΚ έχει αυτό το πολύ καλό όνομα στο χώρο, είναι λογικό να υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον».

«Χάλασε μεταγραφή ακόμα και για 500 ευρώ…»

Σ’ αυτό το σημείο πάντως ο τεχνικός της Καβάλας ξεκαθαρίζει το πώς κινούνται ή θα κινηθούν στον ΑΟΚ στις συζητήσεις τους με τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν. «Επειδή θέλουμε να είμαστε τίμιοι απέναντι σε όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα συνεργαστούμε, να είμαστε εντάξει απέναντι τους και να μην τους κοροϊδέψουμε, ακολουθούμε μια αυστηρή πολιτική στα οικονομικά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαλάσουμε το όνομα μας και κυρίως να υποθηκεύουμε το μέλλον της ομάδας και της προσπάθειας που κάνουμε. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε» τονίζει και καταλήγοντας δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο «σφικτοί» είναι στο θέμα αυτό. «Έχει τύχει συμφωνία με παίκτη να χαλάσει ακόμα και για 500 ευρώ!  Κι αυτό γιατί αν το ίδιο συμβεί και με τους υπόλοιπους παίκτες προκύπτει ένα ποσό αρκετών χιλιάδων, που δεν το έχουμε…» αναφέρει!