ΕΠΣ Καβάλας: Διαιτητές για τα φιλικά, μόνο μέσω της επιτροπής διαιτησίας…

Προειδοποίηση της διοργανώτριας αρχής προς τα σωματεία αλλά και τους διαιτητές

Εν όψει της περιόδου των φιλικών αγώνων προετοιμασίας των τοπικών ποδοσφαιρικών αγώνων, που θα αρχίσει τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου (σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις των ίδιων των σωματείων) η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστό ότι οι ομάδες θα πρέπει να απευθύνονται στα μέλη της, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή των φιλικών αγώνων, για να οριστούν διαιτητές! Όπως επισημαίνεται δεν θα μπορεί να γίνεται καμία απ’ ευθείας επίσημη επαφή του σωματείου με τους διαιτητές, γιατί αν κάποιος διαιτητής «σφυρίξει» αγώνα χωρίς την εντολή ή την έγκριση της επιτροπής διαπράττει διαιτητικό παράπτωμα που τιμωρείται από τον κανονισμό. Η ανακοίνωση της επιτροπής διαιτησίας για τους φιλικούς αγώνες αναφέρει τα εξής:

«Από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ανακοινώνεται, πως όποια σωματεία επιθυμούν ορισμό Διαιτητών για τη διεύθυνση φιλικών τους αγώνων, θα πρέπει να απευθύνονται τουλάχιστον δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του φιλικού τους αγώνα στα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, Βασίλη Κυριακούδη (τηλ. 6936134984) και Γιώργο Μπέη (τηλ. 6972860998).

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με το Σύστημα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής 2019, η συμμετοχή ως διαιτητή ή βοηθού διαιτητή, σε αγώνες χωρίς την εντολή ή έγκριση της Επιτροπής Διαιτησίας αποτελεί διαιτητικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού».