Μαρία Ζαχαρούδη: Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ-23 στο έπταθλο

Πήρε την 1η θέση με 5074 βαθμούς και πάλεψε για το χρυσό στην κατηγορία των γυναικών όπου κατετάγη 2η

Το πάλεψε για την πρωτιά στην κατηγορία των γυναικών, την οποία είχε σχεδόν δεδομένη στην κατηγορία Κ-23, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων για τις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών, Κ23 και Κ18, που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για την αθλήτρια του ΟΚΑ Καβάλας Μαρία Ζαχαρούδη, η οποία κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία των γυναικών, και τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Κ-23. Συγκέντρωσε συνολικά 5.074 βαθμούς και έμεινε 109 πίσω από την Στέλλα Τζικανούλα του Τιτάνα Σερβίων που με 5.183 βαθμούς αναδείχθηκε νικήτρια στο 7αθλο γυναικών. Η υπόθεση του χρυσού στην μεγάλη κατηγορία των γυναικών ήταν υπόθεση των δύο αθλητριών μιας και η τρίτη στην κατάταξη ήταν η Εμμανουέλα Ιωακειμίδου (ΑΟ Μυκόνου) που συγκέντρωσε 4.819 βαθμούς.

ΟΚΑΚ: Μάζεψε 86 βαθμούς, ενώ πέρσι 40.5

Με τον αγώνα αυτό έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η παρουσία τόσο της Ζαχαρούδη, όσο και του ΟΚΑΚ στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Το Πανελλήνιο συνθέτων εντάσσεται στο Πανελλήνιο στίβου ανδρών – γυναικών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα, όπου ο σύλλογος της Καβάλας κατέκτησε 77 βαθμούς. Με τους 9 που προστέθηκαν από την Ζαχαρούδη έφτασε στους 86, αριθμός που είναι υπερδιπλάσιος της περσινής παρουσίας του συλλόγου στους αντίστοιχους αγώνες, όπου είχε κατακτήσει 40.5! Συνολικά ο ΟΚΑΚ κατέκτησε 250 βαθμούς σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, έναντι 201 την περσινή χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι η σημαντική άνοδος ήρθε από τις μεγαλύτερες (και πιο δύσκολες) κατηγορίες.

Κατερίνα Δράκου:

«Υπερήφανη που ανήκω στην οικογένεια του ΟΚΑΚ»

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της παρουσίας του ΟΚΑΚ στις Πανελλήνιες διοργανώσεις, η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Δράκου, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, με ανάρτηση της στο fb. Αναλυτικά: «Μια υπέροχη αγωνιστική χρονιά μόλις τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο 11 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, τα 7 στις 2 μεγαλύτερες κατηγορίες πράγμα που δείχνει τη διάρκεια του συλλόγου, συμμέτοχη σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα (9) με σημαντικές επιτυχίες, συμμετοχή της αθλήτριας μας Μαρίας Ζαχαρούδη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους αθλητές μας, μικρούς και μεγάλους, για τη συνέπεια, την υπομονή και επιμονή τους, για την άψογη συμπεριφορά τους και προθυμία τους, γιατί άντεξαν την μεγάλη διαρκεί της αγωνιστικής περιόδου, γιατί προσπάθησαν και κουράστηκαν πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μας γιατί σέβονται την ιστορία και τη φιλοσοφία του συλλόγου, μπήκαν μπροστά στα δύσκολα και έμειναν πίσω όταν χρειάστηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. που όποτε και όπως χρειάστηκε ήταν εκεί με το δικό του τρόπο ο καθένας κι η καθεμία. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, που κάνουν γιορτή κάθε αγώνα στις κερκίδες, που χειροκροτούν κι επιβραβεύουν όλους τους αθλητές ανεξάρτητα από συλλόγους κι επιδεικνύουν τον πολιτισμό που για χρόνια χαρακτηρίζει τον ΟΚΑΚ. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του ΟΚΑΚ που είναι κοντά μας είτε με τη φυσική τους παρουσία στους αγώνες, όπου κι αν γίνονται αυτοί, είτε με τις ευχές τους, είτε με την οικονομική τους ενίσχυση. Είμαι περήφανη που ανήκω σ’ αυτή την οικογένεια».