ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας: Ποιες είναι οι 14 μεταγραφές [Φωτογραφίες]

Πρώτη προπόνηση με σχεδόν πλήρες ρόστερ και με φιλοδοξίες να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του συλλόγου

Το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας της ομάδας της Καβάλας για το πρωτάθλημα της Football League έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (5/8) στο «Ανθή Καραγιάννη» με την παρουσία του συνόλου του έμψυχου υλικού και με την ελπίδα ότι και αυτή την αγωνιστική περίοδο η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί. Για τους στόχους, τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι στιγμής αλλά και το ρόστερ, μίλησε στους δημοσιογράφους ο προπονητής του ΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης:

Για τους παίκτες της περσινής χρονιάς που δεν βρίσκονται πλέον στο δυναμικό του ΑΟΚ είπε: «ξεκινάει για άλλη μια χρονιά ένα ευχάριστο ταξίδι για την ομάδα μας, μετά την περσινή χρονιά όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν είναι στο ρόστερ της ομάδας, για όλοι μαζί κάναμε έναν μεγάλο αγώνα. Να τους ευχηθώ επίσης καλή συνέχεια στην καριέρα τους και να ξέρουν ότι η πόρτα της Καβάλας είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς».

Για τις κινήσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα στην ομάδα είπε: «μετά από δύο πάρα πολύ δύσκολους μήνες που περάσαμε, όπου όπως γνωρίζεται η ομάδα έχει γίνει ΠΑΕ (με ότι αυτό συνεπάγεται) και κάναμε προσεκτικά βήματα, ξεκινάμε την προσπάθεια μας, έχοντας κάνει πολλά πάρα πολλά πράγματα που δεν τα βγάλαμε προς τα έξω. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν η ομάδα δούλευε διοικητικά (για την σύσταση της ΠΑΕ) και οργανωτικά με το ρόστερ της ομάδας, την προετοιμασία της, τα φιλικά της παιχνίδια κτλ.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι κατά 95% το ρόστερ της ομάδας μας έχει κλείσει. Έχουν έρθει παιδιά τα οποία συνδυάζουνε, τον μικρό μέσο όρο ηλικίας και την φιλοδοξία. Έτσι ως ΑΟΚ μπορούμε να κάνομε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία θα είναι αντάξια του ονόματος της ομάδας μας. Να ευχηθώ να έχουμε όλοι την υγεία μας και θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου τέτοια εποχή η ομάδα να συζητάει κάτω από άλλες συνθήκες…».

Για το ρόστερ της ομάδας τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή αυτά τα νέα άτομα στην ομάδα φτάνουν σε αριθμό στους 14 ποδοσφαιριστές. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν ακόμα 1 ή 2 μεταγραφές.

Ενώ είχαμε πει ότι ο δικός μου στόχος σε ότι αφορά το έμψυχο υλικό της ομάδας, ήταν να κρατηθεί το 60% του ρόστερ, γίναμε μεν προσπάθειες πάνω σ’ αυτό το πλάνο αλλά δυστυχώς ορισμένα πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Κάποια παιδιά διάλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους κάπου αλλού, κάτι που είναι απολύτως σεβαστό. Όλα αυτά τα κενά όμως που δημιουργήθηκαν έπρεπε να καλυφθούν και πιστεύω ότι τα καλύψαμε με τον καλύτερο τρόπο.

Για τα φιλικά παιχνίδια και για την προετοιμασία της ομάδας δήλωσε ότι «σε ότι αφορά τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας θα ανακοινωθούνε επίσημα ίσως και αύριο (σ. σ. σήμερα 6/8), γιατί εκκρεμούν δύο παιχνίδια. Ενώ είχαν κλειστεί κάποια φιλικά, λόγω της ημερομηνίας του κυπέλλου που όρισε η ΕΠΟ πριν από λίγες ημέρες, άλλαξε ο προγραμματισμός. Τα φιλικά που έχουν οριστικοποιηθεί όμως είναι με την Κ-19 του ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο 10/8 στην Καβάλα. Ενώ στις 14/8, παίζουμε και πάλι εντός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Για την προετοιμασία μας, έχω να σας πω ότι έχουμε κλείσει για 3η συνεχόμενη χρονιά τον Βώλακα, στο «Αλώνι του κυρ Θανάση» που είναι ένα καταπληκτικό και φιλόξενο αθλητικό κέντρο. Θα είμαστε εκεί από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου».

Τα 14 νέα πρόσωπα στο ρόστερ του ΑΟΚ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 14 είναι τα νέα πρόσωπα στη νέα ομάδα του ΑΟΚ που δημιουργήθηκε. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που τα ονόματα τους είχαν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και για κάποιους άλλους η απόκτηση των οποίων αποτέλεσε έκπληξη. Απ’ αυτούς τους 14 οι 13 έδωσαν το παρών στην πρώτη προπόνηση.

Σε ότι αφορά τον ξένο ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Παύλος Δερμιτζάκης είχε ταξιδέψει στην Τσεχία πριν από περίπου ένα μήνα, πρόκειται για τον Γιαν Βόσαλικ, ο οποίος αγωνίζεται ως ακραίας αλλά και κεντρικός επιθετικός. Οι παίκτες που, λίγο ή πολύ, οι μεταγραφές τους είχαν κυκλοφορήσει έστω και ανεπίσημα στην Καβάλα, ήταν οι τρεις που προέρχονται από το Νέστο, οι Ορφανίδης, Καθάριος και Μαιδανός, καθώς και οι Ξανθιώτες Δόντσος και Οκαν και Ραφαήλ Μελισσόπουλος.

Απ’ εκεί και πέρα το παρόν έδωσε και ο κεντρικός αμυντικός Στίκας, που έπαιξε στη Γ’ Εθνική Ιταλίας και προέρχεται από τον Παναιγιάλειο.

Σε ότι αφορά τις εκπλήξεις, πρώτη ήταν αυτή του Παυλίδη, που έκανε πολύ καλή πορεία στον Αετό Ορφανού και πέρσι στα μέσα της χρονιάς μεταγράφηκε στον Ηρακλή. Ακολούθησε αυτή του Παπαστεργιανού, που μετά από ένα χρόνο επέστρεψε στον ΑΟΚ, αλλά και του Τσολακίδη που ήταν από τα βασικότερα στελέχη του Αλέξανδρο Κιλκίς. Τέλος στον ΑΟΚ θα αγωνίζεται και ο αριστερός μπακ Αρναούτογλου που προέρχεται από τον Κισσαμικό, ενώ υπάρχει και η μεταγραφή του νεαρού τερματοφύλακα Σιαματά.

Όλοι οι παίκτες πριν από την προπόνηση πέρασαν από εργονομικές εξετάσεις, ενώ θα γίνουν και οι καθιερωμένες αιματολογικές για να αρχίσει σιγά – σιγά να δυναμώνει η ένταση των προπονήσεων.