Τσέντομιρ Ίλιτς: Θέλω οι αθλήτριες μου να βγαίνουν χαμογελαστές από το γήπεδο

Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΑΟ Αμυγδαλεώνα μιλάει για την οριστικοποίηση της συνεργασίας του με το σύλλογο και την φιλοσοφία του για το άθλημα και τις αθλήτριες του

Η προσωρινή συνεργασία του καλοκαιριού έγινε μόνιμη και πλέον ο Τσέντομιρ Ίλιτς θα αναλάβει το «τιμόνι» στον ΑΟ Αμυγδαλεώνα και την ακαδημία «Σάρισα». Η πολύ θετική αυτή εξέλιξη επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση του συλλόγου που αναφέρει τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την οριστική συμφωνία μας με τον κο Cedomir Ilic που από σήμερα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο μέχρι πριν λίγο καιρό Assistant Coach του δευτεραθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θα έχει υπό την ευθύνη του τα αγωνιστικά τμήματα των Γυναικών, Κορασίδων και Παγκορασίδων 1 του συλλόγου μας καθώς και τον σχεδιασμό των Ακαδημιών μας σε συνεργασία με τον Δημήτρη Κόνσουλα. Καλώς ήρθες Cedomir στην οικογένεια μας».

«Στον Αμυγδαλεώνα υπάρχουν όλα τα μέσα για να πετύχω αυτό που θέλω»

Ο νέος τεχνικός του ΑΟ Αμυγδαλεώνα σε συνέντευξη που έδωσε στον Alpha Radio 88.6, μίλησε για τον λόγο που απάντησε θετικά στην πρόταση για μόνιμη συνεργασία που του έγινε, για την φιλοσοφία του στο άθλημα αλλά και την πορεία του στο χώρο.

Για την απόφαση του να συνεχίσει στον ΑΟ Αμυγδαλεώνα και στην Ακαδημία Σάρισα: «Περίμενα να δεχτώ κάποιες προτάσεις από ομάδες της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Έγιναν ορισμένες, αλλά στο τέλος πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τις νεαρές ηλικίες. Είδα ότι στον Αμυγδαλεώνα υπάρχουν όλα τα κατάλληλα μέσα για να πετύχω αυτό που προσωπικά θέλω. Πάντα στα βάθος του μυαλού μου είχα την σκέψη ότι εκτός από το επαγγελματικό βόλεϊ θα ασχοληθώ με τις νεαρές ηλικίες. Το όνειρο μου είναι να διδάσκω βόλεϊ στα παιδιά και να τους μεταφέρω όλη αυτή την αγάπη που έχω για το άθλημα. «Ο Αμυγδαλεώνας έχει το δικό του γήπεδο, έχει αθλήτριες που είναι σε καλά επίπεδα, έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό του και έχει τους παράγοντες  που ταιριάζουν με την δική μου φιλοσοφία».

Για την πορεία του ως αθλητής του βόλεϊ: «ξεκίνησα την πορεία μου από τα Μουδανιά και στη συνέχεια στον Απόλλωνα Θεσσαλονίκης, οπότε και άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το άθλημα. Παράλληλα σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα το βόλεϊ. Ακολούθως μεταγράφηκα στον ΠΑΟΚ και από εκεί στον Φοίνικα Σύρου και ακολούθησε ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΟΦΗ, οπότε και ολοκληρώθηκε η καριέρα μου ως αθλητής».

Για τον λόγο που αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του ως αθλητής: «Ο λόγος είναι ότι επειδή δέχτηκα μια πρόταση συνεργασίας από τον ΠΑΟΚ, για να είμαι βοηθός προπονητή. Ήταν το επόμενο βήμα μου στο χώρο, αφού είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με την προπονητική, ίσως κάποια χρόνια αργότερα. Συνήθως όμως έτσι είναι στην ζωή. Οι πόρτες ανοίγουν και πρέπει να αποφασίσεις αν θα περάσεις απ’ αυτές».

Για τους στόχους που έχει θέσει ως προπονητής του ΑΟ Αμυγδαλεώνα: «ως αθλητής και ως προπονητής έχω πάντα τους στόχους μου ψηλά. Πρώτα απ’ όλα όμως ο στόχος μου είναι τα παιδιά, οι αθλήτριες μου να είναι χαμογελαστές και να βγαίνουν χαμογελαστές μέσα από το γήπεδο. Να είναι χαρούμενες και να βρίσκουν τον εαυτό τους. Πρώτα απ’ όλα είναι αυτό και έπειτα το βόλεϊ έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Θα ήθελα πραγματικά να τις μεταφέρω την αγάπη και τις γνώσεις που έχω για το άθλημα, και να γίνουν όσο καλύτερες μπορούν να γίνουν»!