Παναγιώτης Τσάμης: Ακόμα πιο κοντά στον Ολυμπιακό

Ο 17χρονος αθλητής του Αστέρα ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει κλείσει στους «ερυθρόλευκους»

Η πληροφορία που κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό στην Καβάλα επιβεβαιώνεται πλέον και από δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου και στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης Τσάμης βρίσκεται με το ένα πόδι στην είσοδο του στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον παρακολουθούσε εδώ και αρκετό καιρό. Ο νεαρός σέντερ που ξεκίνησε το μπάσκετ στον Αστέρα και μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στο κλειστό των Ποταμουδίων, μεταγράφηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στη ΧΑΝΘ και από τη νέα χρονιά θα μετακομίσει στον Πειραιά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μάλιστα, θα μετακομίσει και η οικογένεια του από την Καβάλα, κάτι που σημαίνει ότι η μεταγραφή του ήταν αποφασισμένη του στο Λιμάνι ήταν αποφασισμένη εδώ και αρκετό και όλο αυτό το διάστημα έπρεπε να δρομολογηθούν συγκεκριμένα πράγματα για να κλείσει.

Ο νεαρός σέντερ που ήταν το κρυφό… χαρτί της Εθνικής U18 στο Ευρωπαϊκό του Βόλου λοιπόν αναμένεται να ντυθεί στα Ερυθρόλευκα, μιας και στον Ολυμπιακό κοιτούν το μέλλον, παρότι η ομάδα όπως όλα δείχνουν δεν θα αγωνιστεί στην Α1 Ανδρών αλλά στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία του πρωταθλήματος, με μια ομάδα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνη που όλοι γνωρίζουμε. Για αυτό κοιτάει να την στελεχώσει με παιδιά από την Εφηβική ομάδα, έμπειρους παίκτες αλλά και άλλους με όλο το μέλλον μπροστά τους. Ένας από αυτούς ο 17χρονος σέντερ Παναγιώτης Τσάμης, με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει ήδη σε πλήρη συμφωνία και ο οποίος θα είναι ενεργό μέλος της Εφηβικής ομάδας και θα υπολογίζεται σε εκείνην που αναμένεται να συσταθεί για την Α2.

Ο ύψους 2.04μ σέντερ αγωνίστηκε σε όλο το τουρνουά του Βόλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον εμπιστεύτηκε περισσότερο στον προημιτελικό με την Λιθουανία, όντας και ο παίκτης κλειδί στις μάχες της ρακέτας. Είχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2.3 πόντους ανά 9.9 λεπτά συμμετοχής, αλλά και 3.4 ριμπάουντ με μια τάπα. Ο Τσάμης θα είναι η πρώτη από τις πολλές κινήσεις που θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι για να γεμίσουν και τις Ακαδημίες τους αλλά και την δεύτερη τους ομάδα.

Ο Παναγιώτης Τσάμης έλκει την καταγωγή του από το Ανεμοχώρι του Δήμου Πύργου στην Πελοπόννησο. Ο πατέρα του Γιώργος Τσάμης διορίστηκε ως καθηγητής στην Καβάλα  και έτσι η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην πόλη. Γεννήθηκε στις 10/4/2002, και όπως τονίστηκε έπαιξε μπάσκετ στον Αστέρα, όπου ξεχώρισε το ταλέντο του. Μμετείχε από νεαρή ηλικία σε κλιμάκια Εθνικών ομάδων και σε ηλικία 16 ετών συμπεριλήφθηκε στην Εθνική ομάδα Παίδων παίρνοντας μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Νόβισαντ της Σερβίας.