Νέλλυ Γκαϊντατζή: Στην ομάδα των Ελπίδων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Η 12χρονη Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια συμπεριλήφθηκε στην hope team, μαζί με 8 παγκορασίδες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες θα συνεχίσουν τα προπονητικά καμπ της διεθνούς ομοσπονδίας πινγκ πονγκ

Μία ακόμα κατάκτηση, μία ακόμα επιβεβαίωση του ταλέντου της, ένα βήμα πιο μπροστά για την περαιτέρω βελτίωσή της στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η 12χρονη Λεμονιά (Νέλλυ) Γκαϊντατζή έκανε πραγματικότητα άλλον έναν στόχο της μέσα από τις φετινές συμμετοχές στα προπονητικά καμπ επιλογών ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου: συμπεριλήφθηκε στις 8 παγκορασίδες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες θα συνεχίσουν τα προπονητικά καμπ της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) με την προοπτική να επιλεγούν αργότερα στις 4  αθλήτριες για την hope team U13 της I.T.T.F..

Η πρωταθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας βρίσκεται αρχικά στη Gen Hopes Squad 2019, χάρη στην εξαιρετική της παρουσία τέλη Ιουλίου στο Ομάν, στο καθιερωμένο διεθνές προπονητικό καμπ με την επωνυμία World Hopes Week & Challenge, όπου μάλιστα κατέκτησε και την 3η θέση στο εσωτερικό τουρνουά! Η σχετική ανακοίνωση την εμφανίζει 3η στον πίνακα των προσκληθέντων (υπάρχει αντίστοιχη λίστα με 8 αγόρια), μάλιστα είναι μία από τις 3 Ευρωπαίες, που επιλέχθηκαν για την ομάδα. Τα παιδιά αυτά απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής σε δύο ακόμα συγκεντρώσεις προετοιμασίας μία στην Κίνα τον Δεκέμβριο και μία τον Απρίλιο του 2020, σε τόσο που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και μετά οι αρμόδιοι θα επιλέξουν 4 κορίτσια για την hope team U13.

Το πλέον ουσιαστικό αυτή τη στιγμή είναι ότι η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων αποτελεί κομμάτι στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της I.T.T.F. και συγκαταλέγεται στα ανερχόμενα ταλέντα παγκοσμίως. Καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό βλέπουν στο πρόσωπό της θαυμάσια προοπτική και σαφώς αυτό μπορεί να παρακινήσει την ίδια και όλους όσοι τη στηρίζουν για περισσότερη δουλειά στο μέλλον.

Αναλυτικά η λίστα με τα κορίτσια, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας:

  1. Χάνα Γκόντα (Αίγυπτος-Αφρική)
  2. Μέι Ροζου Μπιάνκα (Ρουμανία-Ευρώπη)
  3. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Ελλάδα-Ευρώπη)
  4. Σαγιάνι Πάντα (Ινδία-Ασία)
  5. Γκαν Έι Λις (Μαλαισία-Ασία)
  6. Λίνα Χορκά (Γαλλία-Ευρώπη)
  7. Σάρι Μουνόθ (Δομινικανή Δημοκρατία-Λατινική Αμερική)
  8. Τάρα Σούρι (Ιράν-Ασία)

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα: «Δεν θα είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία, που θα δείτε μελλοντικούς πρωταθλητές να βγαίνουν από αυτό το πρόγραμμα. Μετά το World Hopes Week & Challenge ITTF High Performance στο Ομάν, το High Performance & Development Department της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιλέγει και υποστηρίζει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, την ομάδα ελπίδων, η οποία θα έχει έως και 8 παίκτες ανά φύλο. Θα τους δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον μία δραστηριότητα ακόμα και μετά την ολοκλήρωση όλων η ITTF High Performance θα ανακοινώσει την επιλογή των 4 κοριτσιών και 4 αγοριών για την U13 Hopes Team. Αυτή η ομάδα θα πάρει μέρος στο ITTF World Cadet Challenge του 2020 (διεθνής αγώνας για παίδες και κορασίδες), αλλά και σε ένα τουλάχιστον προπονητικό καμπ πριν από αυτό το event. Ο τελικός πίνακας διαμορφώθηκε από τα αποτελέσματα του τουρνουά (35% των συνολικών βαθμών) και έναν μαθηματικό μέσο όρο όλων των βαθμολογιών των αξιολογητών (65%). Η Hopes Team θα συναντηθεί σε συγκέντρωση προετοιμασίας αργότερα μέσα στο έτος. Οι λεπτομέρειες και οι λοιποί όροι θα ανακοινωθούν αργότερα. Οι παίκτες, που έχουν επιλεγεί για την ομάδα ελπίδων, πρέπει να συνοδεύονται από προπονητή, ο οποίος αναγνωρίζεται και ορίζεται από την εθνική ομοσπονδία. Η ITTF θα καλύπτει πλήρως τη φιλοξενία για τους επιλεγμένους παίκτες και τους προπονητές για όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της Hopes Squad».

Μέσα από αυτή την ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής στο κομμάτι ανάπτυξης και υψηλής απόδοσης της ITTF, ζητείται από τις εθνικές ομοσπονδίες να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των αθλητών και των προπονητών τους έως τις 30 Αυγούστου 2019. Να θυμίσουμε τέλος ότι μέσα σε ανάλογη διαδικασία αξιολόγησης είχε βρεθεί πριν από τρία χρόνια και η πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου, της οποίας η αγωνιστική άνοδος είναι γνωστή. Είχε πάρει επιτυχώς μέρος σε διεθνή καμπ επιλογών και ήταν πρώτη αναπληρωματική στην Hopes Team U13 της διεθνούς ομοσπονδίας.

Πηγή: Novasports.gr