Ατόπημα της Δημοτικής Αρχής: Εγκαίνια «Βερούλειου» χωρίς… Βερούλη!

Η Καβαλιώτισσα πρώην πρωταθλήτρια του ακοντίσματος δεν έλαβε πρόσκληση να παραστεί στη «λαμπερή» τελετή του ανακαινισμένου σταδίου! - Διαβάστε τι έγραψε η ίδια στο facebook

Στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του «ριζικά ανακαινισμένου» Βερούλειου Σταδίου στην Καβάλα, ένα έργο στο οποίο η απερχόμενη Διοίκηση Τσανάκα έχει «επενδύσει» πολλά. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή έχει απευθύνει «ανοιχτή πρόσκληση» σε ΟΛΟΥΣ τους Καβαλιώτες να συμμετέχουν στην τελετή των εγκαινίων. Όλους;

Όπως αποδεικνύεται, μία Καβαλιώτισσα δεν προσεκλήθη στα εγκαίνια και δεν είναι άλλη από την Άννα Βερούλη, την αθλήτρια το όνομα της οποίας φέρει το «ριζικά ανακαινισμένο» στάδιο!




Η ίδια η Άννα Βερούλη, η οποία μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται στη γενέτειρά της, ουδέποτε έλαβε πρόσκληση από τον Δήμο Καβάλας, εκφράζοντας η ίδια το παράπονό της μέσα από μία λακωνική ανάρτησή της στο facebook.

Η Καβαλιώτισσα πρώην πρωταθλήτρια γράφει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, τα εγκαίνεια του ανακαινισμένου ‘’Βερούλειου Σταδίου Καβάλας’’. Λυπάμαι που δεν δέχτηκα μια πρόσκληση να παρεβρεθώ σε αυτή την όμορφη στιγμή, αν και πρέπει να τονίσω, πως η χαρά μου είναι πολύ μεγαλύτερη, που ένα τόσο σημαντικό αθλητικό έργο για τη γενέτειρά μου παραδίδεται ανανεωμένο, ως παρακαταθήκη, στις νέες γενιές. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό. ΥΓ: Η ειρωνεία είναι ότι βρίσκομαι στην Καβάλα για προσωπικούς λόγους»!

Ποια είναι η Άννα Βερούλη

Η Άννα Βερούλη (γενν. 13 Νοεμβρίου 1956) είναι Ελληνίδα πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού και σήμερα στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπήρξε μαζί με τη Σοφία Σακοράφα μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως αθλήτριες στο αγώνισμα του ακοντισμού κατά το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1980, ενώ αποτέλεσαν παράλληλα το πρώτο μεταπολεμικό δείγμα ανάκαμψης του ελληνικού γυναικείου αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο διακρίσεων.

Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 13 Νοεμβρίου 1956. Ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 14 χρόνια της και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1993 σε ηλικία 36 ετών. Σημαντικότερη στιγμή στη σταδιοδρομία της υπήρξε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου το 1982 στην Αθήνα με επίδοση 70.02 μέτρα (πρώτο χρυσό μετάλλιο για Ελληνίδα στη διοργάνωση), ενώ ακολούθησε ένα χρόνο μετά στο Ελσίνκι το χάλκινο μετάλλιο στο Α΄ Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου με 65,72 μέτρα.

Την επόμενη χρονιά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες ήταν η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στο στίβο μετά από πολλά χρόνια, ωστόσο πιάστηκε να έχει χρησιμοποιήσει την απαγορευμένη ουσία νανδρολόνη και αποκλείστηκε από τους αγώνες [1]. Είχε ούτως ή άλλως και αγωνιστικά αποκλειστεί στον προκριματικό γύρο με επίδοση 58,62 μέτρα και η επίδοση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Μετείχε επίσης και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1988 και του 1992, όπου και πάλι δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, με επιδόσεις 57,60 μέτρα και 59,56 μέτρα αντίστοιχα.

Στο παλμαρέ της έχει και άλλες σημαντικές διακρίσεις, όπως:

Μεσογειακοί αγώνες:
Χρυσό μετάλλιο (Καζαμπλάνκα 1983)
Ασημένιο μετάλλιο (Λατάκεια 1987)
Χρυσό μετάλλιο (Αθήνα 1991)
Βαλκανικοί αγώνες:
Χρυσό μετάλλιο (1988)
Χρυσό μετάλλιο (1989)
Χρυσό μετάλλιο (1990)
Ασημένιο μετάλλιο (1992)
Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου:
7 χρυσά μετάλλια: 1984, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992

Επίσης κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ 6 φορές, με τελευταία επίδοση τα 70,02 μέτρα που της χάρισαν και το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (9 Σεπτεμβρίου 1982).

Το Δημοτικό Στάδιο πήρε την ονομασία «Βερούλειο» το 1993 προς τιμήν της Καβαλιώτισσας αθλήτριας.