Από το σκοτάδι στο φως: Το «Βερούλειο» παραδόθηκε και επίσημα στους δικαιούχους του [φωτογραφίες]

Με μια λαμπρή τελετή παραδόθηκε στους αθλητικούς συλλόγους, στις ακαδημίες και κυρίως στη νεολαία της πόλης το ανακαινισμένο αθλητικό στολίδι της Καβάλας υπό το φως των καινούριων προβολέων

Ένα μεγάλο έργο το οποίο ξεκίνησε μέσα στη διάρκεια της θητείας της Δήμητρας Τσανάκα στον δημαρχιακό θώκο της Καβάλας ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν από την αποχώρησή της από το δημαρχείο.

Ο λόγος για το «Βερούλειο» Στάδιο της Καβάλας, το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά και σε μία λαμπρή τελετή παραδόθηκε προς χρήση στα ιστορικά σωματεία της Καβάλας (Βύρωνα, ΑΕΚ Καβάλας, Ηρακλή Καβάλας) το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019.

Τα εγκαίνια έγιναν υπό το φως των σύγχρονων προβολέων τους οποίους για πρώτη φορά αποκτά το συγκεκριμένο γήπεδο και σήμαναν την επιστροφή των συλλόγων στο «σπίτι» τους ύστερα από περίπου 1,5 χρόνο.






Οι εργασίες για την τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα στα γήπεδα γύρω από τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα και έτσι να κλείσει και αυτό το τελευταίο «κεφάλαιο» των εργασιών, όπου σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις, κόστισε 700.000 ευρώ και πληρώθηκε αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου Καβάλας.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγώνα των Παλαιμάχων ΑΕΚ-ΒΥΡΩΝΑ-ΗΡΑΚΛΗ στις 20:30 το βράδυ παρουσία πολλών παιδιών και πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων ήταν ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, μέλη της απερχόμενης διοίκησης του δήμου και ο ιθύνων και επιβλέπων νους των εργασιών και της ανακαίνισης του Σταδίου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου.

Ακολούθησε ο Αγιασμός  από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και αμέσως μετά απηύθυνε χαιρετισμό η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, γιατί παραδίδουμε στους Καβαλιώτες αυτό που τους ανήκει», ενώ ο νέος δήμαρχος εξήρε τη διοίκηση του δήμου για το έργο.

Στη συνέχεια έγινε μίνι τουρνουά των ομάδων ΑΕΚ-ΒΥΡΩΝΑ-ΗΡΑΚΛΗ μέχρι την λήξη της τελετής των εγκαινίων του «Βερούλειου» Σταδίου.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια