Εγκαίνια Nέου «Βερούλειου» Σταδίου: Μια όμορφη ημέρα για την Καβάλα [φωτογραφίες]

Οι δηλώσεις της απερχόμενης Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, του νέου Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο οι 3 ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Καβάλας επέστρεψαν στο «σπίτι» τους το βράδυ της Δευτέρας 27 Αυγούστου. Ο Βύρων, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής Καβάλας γυρίζουν στο πλήρως ανακαινισμένο Βερούλειο στάδιο, οι εργασίες στο οποίο ολοκληρώθηκαν μετά το… σπριντ των τελευταίων ημερών προκειμένου να παραδοθεί εντός των προθεσμιών!

Το μεταμορφωμένο Βερούλειο, που δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον εκείνο το παρακμιακό γήπεδο των τελευταίων ετών, δόθηκε προς χρήση στα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές μετά την τελετή των εγκαινίων στην οποία παραβρέθηκαν πολλά μέλη της απερχόμενης δημοτικής αρχής με επικεφαλής την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, της νέας με τον Θόδωρο Μουριάδη, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης και το κυριότερο με πολύ κόσμο που γέμισε τις εξέδρες. Η γιορτή που ετοιμάστηκε ξεκίνησε με παιχνίδι των παλαιμάχων παικτών, και μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των επισήμων, ολοκληρώθηκε με ένα μίνι τουρνουά των 3 ομάδων.

Μητροπολίτης Στέφανος: Μεταφέρει μνήμες στους μεγαλύτερους – δίνει ελπίδες στους νέους

Στην τοποθέτηση του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. κ. Στέφανος έκανε λόγο για μια όμορφη ημέρα  για την Καβάλα λέγοντας ότι «η σημερινή ημέρα είναι όμορφη για την Καβάλα γιατί μεταφέρει μνήμες σε όλους τους μεγαλύτερους, δίνει ελπίδα στους νέους αλλά και κατοχυρώνει μια ομορφιά μέσα στο μέλλον. Γιατί όταν βασιζόμαστε σ’ αυτά που οι πατέρες μας θέσπισαν και μπόρεσαν να δημιουργήσουν τότε ακριβώς εκφράζουμε κι εμείς μια μεγάλη συνέχεια. Συγχαρητήρια σε όλους βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτή η ομορφιά, εδώ στο παλαιό γήπεδο της Καβάλας. Συγχαρητήρια σε όλους και στην δημοτική αρχή».

Δήμητρα Τσανάκα: «Αυτό το «κόσμημα» έγινε αποκλειστικά με τα λεφτά των Καβαλιωτών»

Από τη μεριά της η Δήμητρα Τσανάκα αφού αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη της διοίκησης της που προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την ριζική ανακαίνιση του Βερούλειου τόνισε ότι «αυτό το κόσμημα που εγκαινιάζουμε έγινε αποκλειστικά με λεφτά των Καβαλιωτών και δημιουργήθηκε μέσα σε 3 χρόνια, από τη μελέτη έως την κατασκευή του. Φίλες και φίλοι απόψε είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό του δήμου μας. Η νέα υπερσύγχρονη αθλητική ποδοσφαιρική υποδομή που εγκαινιάζουμε ήταν μια μεγάλη ανάγκη. Στο ιστορικό αυτό στάδιο, πέρασαν τόσες γενιές Καβαλιωτών και θα περάσουν ακόμα πολλές». Στη συνέχεια άφησε τις αιχμές της αναφορικά με την ονομασία του γηπέδου λέγοντας ότι «για μένα προσωπικά ήταν, είναι και θα είναι το Δημοτικό στάδιο της Καβάλας, όπως κι αν αλλιώς θέλουν να το ονομάσουν…  Για όλα τα παιδιά των ομάδων, για να μπορούν να γυμνάζονται και να παίζουν ποδόσφαιρο, για να μπορούν να μην σταματούν στις 5 το απόγευμα, όταν νυχτώνει και δεν υπήρχαν προβολείς. Γι’ αυτά έγινε το γήπεδο, το οποίο παραδίδω σήμερα στους προέδρους των συλλόγων, τον Βύρωνα, τον Ηρακλή και την ΑΕ Καβάλας. Το παραδίδω στα παιδιά των Καβαλιωτών και τους λέμε «καλώς ήλθατε στο σπίτι σας». Κλείνοντας δεν θα πρέπει να ξεχάσω να κάνω αναφορά στον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, που αυτός σκέφτηκε το έργο και μας πίεσε να υλοποιηθεί, μέχρι που μας… τρέλανε. Το ίδιο έκανε και στην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη. Και οι δυο τους τον τελευταίο καιρό ήταν όλη ημέρα εδώ…».

Θόδωρος Μουριάδης: «Έργο – παρακαταθήκη για τη νέα διοίκηση»

Τέλος στη σύντομη τοποθέτηση του ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης είπε: «Θα πρέπει να πω ότι η ευθύνη και η παρακαταθήκη που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Καβάλας στη νέα, είναι πολύ μεγάλη, την οποία εμείς θα πρέπει να την  συντηρήσουμε και να την διατηρήσουμε. Εύχομαι στις ομάδες καλή αρχή και όλα να πάνε καλά».