Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αναβολή ιστιοπλοϊκών αγώνων λόγω… ψύλλων!

Το 4ο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Δήμου Παγγαίου (Optimist- Laser 4,7- RDL) δεν θα διεξαχθεί μιας και το λιμανάκι της Ν. Ηρακλείτσας έχει γεμίσει με ψύλλους, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων

Η είδηση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Πρωταπριλιάτικη, αλλά δυστυχώς δεν είναι! Πρόκειται για αληθινό γεγονός, που είναι σίγουρο ότι θα σχολιαστεί δεόντως όχι μόνο από την τοπική αθλητική κοινότητα, αλλά θα γίνει και Πανελλήνιο θέμα συζήτησης. Ο λόγος για τον… λόγο της αναβολής του ιστιοπλοϊκού αγώνα «4ο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Δήμου Παγγαίου (Optimist- Laser 4,7- RDL)» που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου  στον κόλπο της Ν. Ηρακλείτσας, που δεν είναι άλλος από την παρουσία… ψύλλων στο χώρο!

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ομίλου, το λιμανάκι της Ν. Ηρακλείτσας αυτή την εποχή έχει κατακλυστεί από ψύλλους, οι οποίοι πιθανόν προέρχονται από τις πάρα πολλές γάτες που κυκλοφορούν στην περιοχή και έχουν δημιουργήσει μια πολύ άσχημη κατάσταση. Όποιες προσπάθειες και να γίνουν σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, γι’ αυτό και προτιμήθηκε η λύση της αναβολής των αγώνων και η μετάθεση τους στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και όλοι ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, σε ότι αφορά τον πληθυσμό των… ψύλλων! Ο ΙΟΚ έχει υποβάλλει ήδη αίτημα για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων και περιμένει την επίσημη απάντηση.




Η ανακοίνωση του δήμου Παγγαίου

Η επίσημη ανακοίνωση της αναβολής των αγώνων ήρθε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου, που είναι και συνδιοργανωτής του αγώνα, που με δελτίο τύπου αναφέρει: «Αναβάλλεται, λόγω….προβλήματος με την παρουσία ψύλλων στο λιμάνι στης Ν. Ηρακλείτσας, το 4ο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Δήμου Παγγαίου (Optimist- Laser 4,7- RDL) που ήταν προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 31/8-1/9!

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου υπέβαλλε ήδη το αίτημα αλλαγής ημερομηνίας στην Ομοσπονδία και αναμένεται επίσημη απάντηση. Ο αγώνας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2019 και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019».